Κυρ.Μητσοτάκης: «Η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη»

Κυρ.Μητσοτάκης: «Η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά και να ξαναγίνει από συρρικνωμένο κόμμα, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το ουσιαστικό δίλλημα των εκλογών, είναι αν θα συνεχίσουμε στην πορεία που έχουμε προδιαγράψει τα τελευταία χρόνια, ή θα τολμήσουμε μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές».

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε αυτό το σημείο, ότι «ένα πράγμα δεν διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι η ενότητα της μεγάλης μας παράταξης». Όπως πρόσθεσε, «οι καλύτεροι εγγυητές της ενότητας είναι τα μέλη της παράταξης» και σημείωσε ότι «όσο πιο πολλοί συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές, τόσο πιο ισχυρή και ενωμένη θα βγει η ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην συνέχεια ότι «είμαι υπέρ του δημόσιου διαλόγου» και όπως πρόσθεσε, «δεν καταλαβαίνω όσους μιλούν για δημιουργία εσωστρέφειας». Μάλιστα όπως ανέφερε, «η δημόσια συζήτηση συναγωνιστών δεν απειλεί την ενότητα, διότι όπως συμπλήρωσε, «την ενότητα την απειλεί η παραπολιτική». Επίσης, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για λάθος πολιτική εξόδου από την κρίση.

Όσον αφορά στην ΝΔ, είπε ότι η αλλαγή πορείας και η επιστροφή στην υπεύθυνη πολιτική με έμφαση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, θα φέρει και πάλι τμήμα των ψηφοφόρων, που έχουν αποστασιοποιηθεί εδώ και χρόνια.

Ακόμη ανέφερε, πως «υπάρχουν πολλοί που λένε ότι μπορούμε να περιμένουμε τον Τσίπρα να «πέσει» σαν ώριμο φρούτο και να ξαναέρθουμε εμείς νομοτελειακά να κυβερνήσουμε», προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι «μπορεί να έχουν και δίκιο, μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά εγώ δεν το πιστεύω».

«Προτιμώ να αυξήσουμε τον φόρο στο αλκοόλ παρά στους αγρότες»

Την ανάγκη προστασίας του αγροτικού τομέα από την υπερφορολόγηση επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αγρίνιο όπου μίλησε σήμερα.

"Εάν πρόκειται να αυξήσουμε ένα φόρο, προτιμώ να αυξήσουμε το φόρο στο σκληρό αλκοόλ και στα τσιγάρα παρά να αυξάνουμε τη φορολόγηση στους αγρότες", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως αυτήν τη στιγμή οι αγρότες χτυπιούνται από τρεις μεριές: υψηλές εισφορές, υψηλό κόστος παραγωγής και υψηλή φορολόγηση.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι επιμένει να υπερφορολογεί όλη την παραγωγική διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε καταστροφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή