Αναπροσαρμογή αμοιβών για δικαστικούς επιμελητές

Αναπροσαρμογή αμοιβών για δικαστικούς επιμελητές

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, αναπροσαρμόσθηκαν οι αμοιβές των δικαστικών επιμελητών για τις επιδόσεις δικογράφων, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και τις άλλες πράξεις που διενεργούν.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αμοιβές των δικαστικών επιμελητών για τις πράξεις που ενεργούν, όπως είναι επιδόσεις δικογράφων ή άλλων εγγράφων και την σύνταξη σχετικής έκθεσης, καθορίζεται στο ποσό των 35 ευρώ εφόσον η επίδοση γίνεται έως 10 χιλιόμετρα από την έδρα του δικαστικού επιμελητή, ενώ καθορίζεται στα 55 ευρώ εφόσον η επίδοση γίνεται από 11 έως 30 χ.λ.μ., στα 73 ευρώ εφόσον η επίδοση γίνεται από 31 έως 60 χ.λ.μ. και 95 ευρώ εφόσον η επίδοση γίνεται από 61 και άνω χ.λ.μ.

Με την ίδια υπουργική απόφαση, οι αμοιβές των δικαστικών υπαλλήλων για τις κατασχέσεις καθορίζονται στα 660 ευρώ, ενώ η σύνταξη αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης πλειστηριασμού καθορίζεται στα 400 ευρώ, ενώ παράλληλα αναπροσαρμόζονται οι αμοιβές για όλο το φάσμα των εργασιών που πραγματοποιούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή