Α.Γεωργιάδης: «Αν εκλεγώ αρχηγός της ΝΔ ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει»

Α.Γεωργιάδης: «Αν εκλεγώ αρχηγός της ΝΔ ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση του, να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επανέλαβε σε υψηλούς τόνους ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την κεντρική του ομιλία στα Ιωάννινα. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ., ξεκαθάρισε πως, επειδή σκοπός του εάν εκλεγεί, είναι να λογοδοτήσει ο κ. Τσίπρας , όσοι διαφωνούν να μην τον ψηφίσουν.

«Εγώ το ξεκαθαρίζω, εάν με εκλέξετε αρχηγό της ΝΔ, σκοπός μου θα είναι να λογοδοτήσει ο κ. Τσίπρας και σε όποιον αρέσει. Και το ξεκαθαρίζω για να μην χάνετε και τον χρόνο σας. Αν θέλετε να ψηφίσετε αρχηγό της Ν.Δ για συναίνεση με τον Τσίπρα, για συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, για χαϊδολογήματα με τον Τσίπρα , σας παρακαλώ πολύ να μην με ψηφίσετε, γιατί θα σας απογοητεύσω. Δεν θα κάνω τίποτε από όλα αυτά. Έχω σκοπό να συγκρουστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε μέρα που μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, βλάπτει σοβαρά το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε αφενός την βεβαιότητα, πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ενότητα της ΝΔ και αφετέρου την ανησυχία του, γιατί όπως είπε, η διαδικασία δεν εξελίσσεται καλά, με πολύ χαμηλό ενδιαφέρον. Ειδικότερα τόνισε, πως «πρώτος από όλους , όποιον και εάν εκλέξουν οι νεοδημοκράτες θα είναι πιστός στρατιώτης» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

« Η διαδικασία, είναι μία ευκαιρία για να γίνει η παράταξη της ΝΔ ξανά μεγάλη . Δυστυχώς, πρέπει να πούμε την αλήθεια , η διαδικασία δεν εξελίσσεται καλά, το ενδιαφέρον είναι πολύ χαμηλό. Η ΝΔ όπως λειτουργεί είναι καταδικασμένη να μαραζώσει και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ένας από τους λόγους που κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές είναι γιατί ονειρεύομαι να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της ΝΔ.

Τις τελευταίες ημέρες, μήπως η ΝΔ κινδυνεύει από κάτι χειρότερο από την διάσπαση , από την πλήρη απαξίωση και αδιαφορία ; Γιατί εάν συμβεί αυτό, επειδή η ΝΔ είναι η τελευταία ελπίδα για την χώρα, δεν υπάρχει καμιά άλλη ελπίδα, αυτή θα είναι μία βαριά ιστορική ευθύνη για όλους.

Εγώ είμαι δεξιός και σε όποιον αρέσει και διεκδικώ για τους δεξιούς ένα απλό πράγμα να μπορούν να δηλώνουν ότι είναι δεξιοί με την ίδια υπερηφάνεια που το δηλώνουν οι αριστεροί. Ούτε περισσότερη ούτε λιγότερη. Η ΝΔ είναι κεντροδεξιά παράταξη, από την δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς, όπως οριοθέτησε το ιδεολογικό εύρος της ΝΔ η ιδρυτική διακήρυξη και ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Εδώ και 40 χρόνια η Ελλάδα έχει πολιτική ανισορροπία και μια πολιτική παραδοξότητα που επιστημονικά αναλύεται στην φράση, ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς . Καθημερινά οι δημοσιογράφοι με ρωτούν εάν τολμώ να δηλώσω εάν είμαι δεξιός. Εγώ είμαι δεξιός, σε όποιον αρέσει», είπε ο κ Γεωργιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT