Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, «κατηγορώ» προς Φωτίου

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, «κατηγορώ» προς Φωτίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… φάντασμα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και οι ανεκπλήρωτες προγραμματικές δηλώσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στοιχειώνουν την κυβέρνηση, καθώς 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, με την οποία εγκαλούν τους συναρμόδιους υπουργούς για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξεύρεση στέγης για τους αστέγους.

Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται τις προγραμματικές δηλώσεις της υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, στις 9 Φεβρουαρίου 2015, ότι θα αντιμετωπισθούν οι ανάγκες στέγασης με διαμερίσματα για άπορες οικογένειες (ενδεικτικά 30.000 διαμερίσματα), ότι θα διευρυνθεί ο θεσμός της εργατικής κατοικίας κ.λπ.

Στο κείμενο της ερώτησης, οι 35 βουλευτές επισημαίνουν ότι «οι καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού δεν δικαιολογούνται ούτε από την ανάγκη προετοιμασίας ούτε από την ανάγκη συντονισμού των σχετικών ενεργειών», διότι, όπως αναφέρουν, «η στέγαση των αστέγων έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος», αφού μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα τα δεκάδες αδιάθετα κτίρια στα αστικά κέντρα και να αξιοποιηθεί η υποστήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των εθελοντικών δικτύων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή