Μια ανάσα από ΠΑΟ ο Παούνοβιτς

Μια ανάσα από ΠΑΟ ο Παούνοβιτς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση σε έναν προπονητή της επόμενης γενιάς του ποδοσφαίρου επέλεξε να κάνει ο Παναθηναϊκός, έχοντας στην κορυφή της λίστας των επίδοξων διαδόχων του Γιάννη Αναστασίου τον Βέλικο Παούνοβιτς, παγκόσμιο πρωταθλητή το περασμένο καλοκαίρι με την U-20 ομάδα της Σερβίας. Οι επαφές με τον 38χρονο τεχνικό είναι σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά δεν υπάρχει ακόμα τελική συμφωνία. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έλθει (μάλλον σήμερα) στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις και την υπογραφή του συμβολαίου, εάν όλα συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά στις επαφές όπως έως τώρα.

Κοσμοπολίτης ως ποδοσφαιριστής με 16 (!) ομάδες στην καριέρα του (Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαγιόρκα, Παρτιζάν οι πιο σημαντικές), ο Παούνοβιτς θεωρείται ένας εξαιρετικά ελπιδοφόρος προπονητής. Τον χαρακτηρίζουν η εκπληκτική επαφή που έχει με τους παίκτες του και η χρήση της τεχνολογίας, λόγω της οποίας οι Σέρβοι τον αποκαλούν «Στιβ Τζομπς των πάγκων». «Το Iντερνετ και τα social media φέρνουν την ομάδα κοντά ακόμα κι όταν όλοι είναι μακριά» έχει δηλώσει σχετικά και εφαρμόζοντας αυτό το δόγμα στην πράξη, επικοινωνεί καθημερινά μέσω των social media με τους παίκτες του και τους «βομβαρδίζει» με οτιδήποτε θεωρεί ενδιαφέρον, από βίντεο με τακτική και προπονητικές μεθόδους, μέχρι άρθρα ποδοσφαιρικού ή γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως και λόγια μεγάλων ανδρών που δίνουν έμπνευση και πορεία στη ζωή.

«Ο Παούνοβιτς έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία καταπληκτική ατμόσφαιρα και όλοι λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα. Πέτυχε να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας και αυτό συνιστά μία πολύ σημαντική πρόοδο γιατί ενώ έχουμε στη Σερβία σπουδαίους παίκτες, αυτοί δεν λειτουργούν ως ομάδα» δήλωσε γι’ αυτόν ο Βλάνταν Ιβιτς σε σερβικά ΜΜΕ, με τον σπουδαίο συμπατριώτη του τεχνικό, Ράντομιρ Αντιτς, να προσθέτει ότι βρίσκεται στην ελίτ των νέων προπονητών παγκοσμίως: «Παίζει σχεδόν πάντα με 4-2-3-1, έχει επιθετική φιλοσοφία, μελετά πολύ αναλυτικά κάθε αντίπαλο και κτίζει προσωπική σχέση με κάθε παίκτη. Δημιουργεί εξαιρετικά ψυχολογία και κάνει τους παίκτες του να παίζουν και γι’ αυτόν». Τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν μεγάλες αναφορές στο θέμα του «ροκά» Παούνοβιτς και τονίζουν ότι αν κλείσει θετικά το θέμα, ο Παναθηναϊκός θα έχει Σέρβους προπονητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!

• Λόγω του χθεσινού ρεπό, ο Γιάννης Αναστασίου θα αποχαιρετήσει σήμερα τους παίκτες του στο Κορωπί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή