Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα φθάνουν καθημερινά 5.000 πρόσφυγες»

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα φθάνουν καθημερινά 5.000 πρόσφυγες»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξελιχθεί σε παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμφώνησαν οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συζήτησαν σήμερα στο Παρίσι το προσφυγικό ζήτημα, με πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην εισήγησή της η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα λόγω θέσεως αποτελεί την κύρια χώρα υποδοχής των μεταναστών που φεύγουν από τις εστίες τους, στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε: «Η αναχώρηση 30 προσφύγων από την Ελλάδα για το Λουξεμβούργο αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού. Όμως δυστυχώς δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα φθάνουν καθημερινά κατά μέσο όρο 5.000 πρόσφυγες. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και επιβάλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμφωνήσουν σε μια ρεαλιστική πολιτική για τη διαχείριση αυτού του τραγικού ζητήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή