Οχι σε παρεμβάσεις στην ελευθερία του Τύπου

Οχι σε παρεμβάσεις στην ελευθερία του Τύπου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολική κυβερνητική αδράνεια σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα αλλά και προσωποπαγή άσκηση εξουσίας από τον κ. Αλ. Τσίπρα διαπιστώνει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για κάποιες από τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Εν προκειμένω, σχολιάζοντας (ΣΚΑΪ) την προαναγγελία αλλαγών στον νόμο περί Τύπου από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, εξέφρασε την ελπίδα του «να μην κρύβεται από πίσω κάποια διάθεση περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου». Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων χαρακτηρίζοντάς τες ως ατυχείς, ωστόσο επισήμανε ότι «θα έπρεπε να ασχολείται με τις αρμοδιότητές του και με τη λειτουργία ακριβώς του εκπαιδευτικού συστήματος και πρωτίστως των δημοσίων σχολείων».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πιθανή παραίτηση του κ. Φίλη θα έπρεπε να συμβεί λόγω των επιδόσεών του στην εκπαιδευτική πολιτική, ωστόσο εκτίμησε πως η σχέση που έχει ο κ. Τσίπρας με τα στελέχη του δεν προδιαθέτει για τέτοιου είδους κινήσεις. «Εδώ φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος προκάλεσε κολοσσιαία οικονομική ζημία επί 7 μήνες και δεν είχαμε στην πραγματικότητα παραίτηση, περιμέναμε να γίνει ανασχηματισμός μετά το δημοψήφισμα για να αλλάξουν τα πράγματα και να απαλλαγούμε τουλάχιστον από ακραίες παρουσίες», είπε επί τούτου ο κ. Βενιζέλος και τόνισε: «Αρα δεν υπάρχει τίποτα, εφόσον ο κ. Τσίπρας βασίζεται στην προσωπική του γοητεία, την προσωπική του σχέση με τον κόσμο που τον ψηφίζει, που νομίζει ότι είναι μια συντριπτική πλειοψηφία, αλλά είναι μόνο το 35,5%». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε χθες και τη βασική ανησυχία του ως προς τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, σε σύνδεση με τη δυνατότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια. «Ο τρόπος με τον οποίον έγινε η αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών επιβάλλει δάνεια υψηλού επιτοκίου στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή