Μοσκοβισί: Σε «κρίσιμη φάση» η Ελλάδα

Μοσκοβισί: Σε «κρίσιμη φάση» η Ελλάδα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο αρμόδιος Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων  Π. Μοσκοβισί γράφει για την επίσκεψη του στην Ελλάδα και αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται σε μία «κρίσιμη φάση» με πολλές προθεσμίες να πλησιάζουν. Ενώ έχει γίνει μεγάλη πρόοδος επισημαίνει ο κ. Μοσκοβισί πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να «μην χάσουμε τον στόχο».

Ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει αισιόδοξος εξαιτίας του καλού κλίματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης και αυτό το  μομέντουμ πρέπει να διατηρηθεί καθώς η πρόοδος στα μέτρα είναι το προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης και να για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση πριν το τέλος του 2015. Αυτό το μήνυμα αναφέρει ο Γάλλος επίτροπος έστειλε κατά την διάρκεια των συναντήσεων του στην Αθήνα με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Κατρούγκαλο. 

«Δύσκολες αποφάσεις αναμένονται στις επόμενες μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά κάτι που λέει δεν απέκρυψε στους συνομιλητές του στην Αθήνα . Συγκεκριμένη αναφορά έκανε στο θέμα των πλειστηριασμών λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα, «οι πιο ευάλωτοι πρέπει να βοηθηθούν και να προστατευτούν, χωρίς να αφήνουμε αυτούς που θεωρούνται «στρατηγικοί παραβάτες» δηλαδή αυτούς που απλώς προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. 

Εξέφρασε την ελπίδα  του να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου  και μαζί της και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Η πρόκληση είναι να προστατευθούν οι καταθέτες, να σταθεροποιηθεί το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει σταδιακή άρση των capital controls». Κλείνοντας ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η χώρα έχει έλεγχο της μοίρας της. Εμείς ( σαν Κομισιόν) είμαστε εδώ να την βοηθήσουμε να πετύχει. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή