ΝΔ: Φασιστοειδή επιτέθηκαν στον Γ. Κουμουτσάκο

ΝΔ: Φασιστοειδή επιτέθηκαν στον Γ. Κουμουτσάκο

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Γιώργου  Κουμουτσάκου έξω από τη Βουλή εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη» και «επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού».

«Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο», αναφέρεται ακόμη και προστίθεται:

«Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Σε δήλωση καταδίκης επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, προχώρησε και ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Τα σημερινά απαράδεκτα και προκλητικά γεγονότα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, από ακραία στοιχεία, αμαυρώνουν την εκδήλωση και αποπροσανατολίζουν από το ισχυρό μήνυμα καταδίκης ανιστόρητων τοποθετήσεων. Η απροκάλυπτη αυτή βίαιη επίθεση είναι χτύπημα στη Δημοκρατίας μας και την καταδικάζουμε όλοι απερίφραστα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κουμουτσάκο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η επίθεση αποτέλεσε και αφορμή για αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή», προσθέτοντας, ωστόσο ότι «αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες».

«Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία, ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωση προέβη και η κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Ολγα Γεροβασίλη, ενώ καταδίκασε την επίθεση, ανάφερε:

 «Θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς. Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά. Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν την κεφαλή του κ. Φίλη επί πίνακι».

«Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία σημειώνει, σε απάντησή της:

«Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!».

Σε καταδίκη της επίθεσης προέβησαν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος, κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία».

«Η επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημοκρατία η φασιστική βία που εκδηλώνεται από τη Χρυσή Αυγή, σε κάθε ευκαιρία», υπογραμμίζει, από την πλευρά του, το Ποτάμι.

«Γι αυτό εκτός από την αυτονόητη καταδίκη της επίθεσης από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και την έκφραση συμπαράστασης στον κ. Κουμουτσάκο, ας αναλογιστούν κάποιοι το πόσο οι τραμπούκικες συμπεριφορές, η ρητορική του μίσους, ο εθνικολαϊκισμός, η πατριδοκαπηλία, ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε “πατριώτες” και “προδότες” εξέθρεψαν κι εκτρέφουν τέτοια φαινόμενα. Η καταδίκη της επίθεσης είναι κενό γράμμα αν δεν συνοδεύεται από καταδίκη και στις παραπάνω συμπεριφορές», προσθέτει.

Για επίθεση από «φασιστοειδή» κάνει λόγο και το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας πως «τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή