Στη μάχη της επαρχίας οι υποψήφιοι Ν.Δ.

Στη μάχη της επαρχίας οι υποψήφιοι Ν.Δ.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μπαράζ περιοδειών και δημοσίων εμφανίσεων έχουν επιδοθεί οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Ν.Δ. Αν και οι δημοσκοπήσεις μοιάζουν να συμφωνούν ως προς την αίσθηση για την ισχύ των υποψηφίων, η ρευστότητα εις ό,τι αφορά τον αριθμό αλλά και τα χαρακτηριστικά όσων θα προσέλθουν στις κάλπες καθιστά κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη. Ως αποτέλεσμα, οι τέσσερις υποψήφιοι εντείνουν την προσπάθεια, με τη μάχη της επαρχίας να φουντώνει. Ο Ευ. Μεϊμαράκης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες σε Δυτική Μακεδονία και Ηπειρο, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Κρήτη, ο Αδ. Γεωργιάδης σε Ναύπλιο, Τρίπολη και Σπάρτη και ο Απ. Τζιτζικώστας σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες.

Οι εκατέρωθεν αιχμές αυξάνονται και τον μεγαλύτερο όγκο πυρών δέχεται ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, αφενός διότι κινείται με τη δυναμική του εν ενεργεία προέδρου του κόμματος, αφετέρου λόγω της επιλογής του να μην πάρει μέρος σε οποιονδήποτε δημόσιο διάλογο με τους τρεις συνυποψηφίους του, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στον εξευτελισμό του κόμματος και της διαδικασίας.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε, χθες στο ΣΚΑΪ, προσβλητική τη στάση του κ. Μεϊμαράκη, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν επιμένει μονοδιάστατα σε ένα ντιμπέιτ, αλλά αντιθέτως ζήτησε και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. «Είναι λυπηρό που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε στα αυτονόητα, δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουν να μιλήσουμε ανοιχτά», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως πραγματικό κίνδυνο για την ενότητα της Ν.Δ. μία ακόμη ήττα από τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του (Real) και κατά των άλλων υποψηφίων για τον γαλάζιο θώκο. «Θεωρώ ότι είναι πρόβλημα ο αρχηγός της Ν.Δ. να μην είναι κοινοβουλευτικό στέλεχος, θεωρώ επίσης πρόβλημα ότι κάποιος που διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός να μην έχει διατελέσει υπουργός», ανέφερε και πρόσθεσε: «Με τον κ. Τζιτζικώστα υπάρχει κοινός τόπος για να αλλάξουν πολλά πράγματα στη Ν.Δ., όμως δεν έχω ακούσει να μιλάει για τις σημαντικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα». Ως προς τον κ. Αδ. Γεωργιάδη, σημείωσε πως «υπήρξε πολύ αποτελεσματικός υπουργός αλλά δεν μπορεί να κάνει την αναγκαία διεύρυνση που χρειάζεται το κόμμα».

«Ο Τσίπρας δεν θα ξανακοιμηθεί έτσι και κερδίσω… του ξέφυγε κι είπε στον Μεϊμαράκη ότι θα ήθελε να κερδίσει. Εάν βγω αρχηγός, θα τους αλαλιάσω», είπε από την πλευρά του ο κ. Αδ. Γεωργιάδης (989), ενώ οι βολές κατά Μεϊμαράκη συνεχίστηκαν: «Για να μην πω παλιό κι ακουστεί άσχημα, θα πω ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί αυτό που είναι η Ν.Δ., έτσι όπως είναι όμως δεν έχει μέλλον».

Στην εξουδετέρωση της «βόμβας» περί κωλύματος όχι μόνον για τη Βουλή αλλά και για την πρωθυπουργία, εφόσον η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, επικεντρώνεται από την πλευρά του ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, που το βράδυ της Τετάρτης μίλησε σε μαζική συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Θεσσαλονίκη. «Ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ. θα είναι Μακεδόνας, θα είναι Σαλονικιός», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «λάσπη από δημοσιογράφους και συστήματα μέχρι συνταγματολόγους, για να μας πείσουν τάχα για συνταγματικά κωλύματα. Τους λέω, λοιπόν, σήμερα από εδώ, ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για την πρωθυπουργία της χώρας, κανένα κώλυμα για την αρχηγία της Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή