Aποστάσεις από την υπόθεση Πανούση τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου

Aποστάσεις από την υπόθεση Πανούση τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραπέμποντας σταθερά στη Δικαιοσύνη και στην αρμοδιότητά της να διερευνήσει τις όποιες καταγγελίες, το Μέγαρο Μαξίμου και συνολικά η κυβέρνηση απέφυγαν και χθες, τρίτη ημέρα μετά τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση, να τοποθετηθούν επί της ουσίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Πανούσης έχει κατονομάσει ως γνώστη της υπόθεσης τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. «Ο,τι έχει να πει ο κ. Πανούσης τα είπε στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα διερευνήσουν την υπόθεση», ανέφεραν χθες συνεργάτες του πρωθυπουργού, με το περιβάλλον του Μαξίμου να αναφέρει, ωστόσο, ότι εντοπίζονται ασάφειες και αντιφάσεις σε όσα ο κ. Πανούσης καταγγέλλει. Η επιλογή της κυβερνητικής ηγεσίας να μην εισέλθει στην ουσία των καταγγελιών του πρώην υπουργού κατέστη σαφής ήδη από το πρωί της Κυριακής, όταν από το γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν ότι «οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη».

Βεβαίως, το περιεχόμενο των όσων ο κ. Πανούσης αποκάλυψε, και ιδιαίτερα τα αναφερόμενα σε σχέσεις πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έκανε λόγο για «πολύ σοβαρές σκιές», καλώντας τον πρωθυπουργό «να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του» και ζητώντας «η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών». Ο υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, Θ. Παπαθεοδώρου, τόνισε ότι οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην υπουργού, «αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση». Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι οι καταγγελίες για «παρακράτος και καρκινώματα» θέτουν θέμα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα και ζητεί με τη σειρά του παρέμβαση της Δικαιοσύνης. «Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα, το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει ότι το αγνοεί. Οι καταγγελίες ήταν όντως σε γνώση του πρωθυπουργού; Αν “ναι” τι έκανε όλους αυτούς τους μήνες;» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, πάντως, ήταν οι δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γ. Μιχελογιαννάκης χαρακτήρισε «αξιόπιστο» τον κ. Πανούση, για να προσθέσει (ΑΝΤ1): «Θέλω να ξέρω αν άθελά μου βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με τρομοκράτες». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Βαρεμένος, ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για κινήσεις αποπροσανατολισμού, τονίζοντας (Mega) «επειδή η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εγώ δεν θέλω να ξεχαστώ με ένα θρίλερ». Ο ευρωβουλευτής Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε από την πλευρά του (ΑΝΤ1) ότι «τα θέματα που θέτουν οι καταγγελίες Πανούση πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή