ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μέλλον παραπέμπονται οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής

sto-mellon-parapempontai-oi-allages-stis-diataxeis-toy-kanonismoy-tis-voylis-2109697

Στο μέλλον παραπέμπονται τόσο οι αναγκαίες αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που συνομολογείται πως είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση του νομοθετικού και ελεγκτικού έργου της εθνικής αντιπροσωπείας, όσο και η εφαρμογή επιμέρους αλλαγών, όσον αφορά τους μετακλητούς συνεργάτες πρώην πρωθυπουργών και Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Αυτό διεφάνη από την αποψινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σε μια σύντομη διεκπεραιωτικού χαρακτήρα διαδικασία, αντικείμενο της οποίας ήταν ακριβώς οι περιορισμένου εύρους προαναφερθείσες αλλαγές.

Αν και σχεδόν όλες οι πτέρυγες της Βουλής υπογράμμισαν την αναγκαιότητα μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του βουλευτή, η προώθησή τους αποφασίστηκε να αφεθεί γι’ αργότερα. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης προανήγγειλε για τους επόμενους μήνες σειρά σταδιακών αλλαγών. Παρουσιάζοντας τις σημερινές, στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο σύμφωνα με το οποίο σε βάθος χρόνου θα μειωθεί ο αριθμός των μετακλητών που απασχολούνται στα γραφείων των πρώην.  Στόχος της σχετικής ρύθμισης είναι να διαθέτουν έναν μετακλητό την περίοδο μετά από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Θα εξακολουθούν να έχουν, ωστόσο, έως τρεις υπαλλήλους της Βουλής και ως τέσσερις αστυνομικούς από τη Φρουρά της Βουλής. Κατά δήλωση του κ. Βούτση, αυτές οι αλλαγές θα σημάνουν μείωση κατά περίπου 40 του όλου αριθμού των μετακλητών (είναι, περίπου, 130).