Μαξίμου: «Αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος»

Μαξίμου: «Αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10:30 στη Βουλή στον απόηχο του Eurogroup, στο οποίο όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου υπήρξε αναγνώριση της προόδου στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Οπως λένε χαρακτηριστικά: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν επίσης πως «επιβεβαιώθηκε ότι είναι έτοιμα προς εκταμίευση τα 2 δις της προβλεπόμενης χρηματοδότησης καθώς και τα 10 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσα στις επόμενες ημέρες».

Οσον αφορά στις εκκρεμότητες που απομένουν, «αυτές θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα, σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, και θα επικυρωθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του  Euro Working Group, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «διαψεύστηκαν όσοι τις προηγούμενες ημέρες ισχυρίζονταν ότι η σταθερή εμμονή της Ελλάδας στις θέσεις της, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πορεία και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή