Νέο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση οι φορολογικές ρυθμίσεις

Νέο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση οι φορολογικές ρυθμίσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών για την ολοκλήρωση πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων δράσεων.

Εκτός από το «αγκάθι» των πλειστηριασμών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανακύψει εκ νέου ζήτημα με το σύνολο των ρυθμίσεων για τις φορολογικές υποχρεώσεις.

Αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν να αλλάξουν όλα τα σχήματα των ρυθμίσεων, περιλαμβανομένων και των 12 δόσεων, θέτοντας αυστηρότερους όρους για την πληρωμή των νέων φορολογικών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεσμοί ζητούσαν έως τώρα αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και συγκεκριμένα να πέσει σε μια ημέρα η προθεσμία βάσει της οποίας χανόταν η ρύθμιση, αν δημιουργούνταν νέες φορολογικές υποχρεώσεις από τον οφειλέτη, όταν το ισχύον όριο είναι 26 ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί έντονο προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο έχει μπροστά του προθεσμία επτά ημερών για να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα με τα προαπαιτούμενα μέτρα, ώστε να εκταμιευτεί τόσο η υποδόση των 2 δισ ευρώ, όσο και τα 10 δισ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Μάλιστα, από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι δεν γίνεται να αλλάζει η στάση των θεσμών επί ενός ζητήματος, κάθε φορά που αυτό πάει να κλείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή