Εγκριση του νέου «Αδιάφθορου» σε κλίμα έντασης

Εγκριση του νέου «Αδιάφθορου» σε κλίμα έντασης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σφοδρή προσωπική σύγκρουση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελο Βενιζέλο εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, αντικείμενο της οποίας ήταν η έκφραση γνώμης για το πρόσωπο του προτεινομένου για τη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Αναστασάκου.

Η σπίθα που προκάλεσε την έκρηξη ήταν η ανταλλαγή υπαινιγμών ως προς το τι γνωρίζουν ο ένας για τον άλλον. Ο κ. Τόσκας μίλησε μεταξύ άλλων για υποθέσεις υποβρυχίων και για «στικάκια», ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για παλαιές σχέσεις του κ. Τόσκα με το ΠΑΣΟΚ, ξεσπώντας στο τέλος: «Είστε πολιτικά ανήθικος, που ακολουθήσατε τυχοδιωκτική πολιτική διαδρομή». Οταν οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να δώσουν ένα τέλος στη σύγκρουση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Για μένα, καμία πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι».

Η τοποθέτηση του κ. Αναστασάκου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (με τον κ. Βενιζέλο να καταψηφίζει, ενώ η αντιπολίτευση γενικώς ψήφισε «παρών»), αλλά αυτό ήρθε σε δεύτερη μοίρα: της τυπικής εγκρίσεως προηγήθηκε μαζική και σκληρή κριτική στον κ. Τόσκα για τον τρόπο με τον οποίο αιτιολόγησε την επιλογή του να αντικαταστήσει τον προηγούμενο διευθυντή κ. Στ. Σταυρόπουλο. Ο κ. Τόσκας είπε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ερευνών που διενήργησε η υπηρεσία υπό τη διεύθυνση Σταυρόπουλου, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας στην Αστυνομία. Η τοποθέτηση χαρακτηρίστηκε ως πλήρως απαξιωτική για την ΕΛ.ΑΣ. και γι’ αυτό έτυχε οξύτατης κριτικής από όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή