Ν.Δ.: παράλληλοι μονόλογοι μέχρι την κάλπη

Ν.Δ.: παράλληλοι μονόλογοι μέχρι την κάλπη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίτλοι τέλους, πριν καν το άνοιγμα της αυλαίας, έπεσαν χθες στο, εκ προοιμίου καταδικασμένο, εγχείρημα της διοργάνωσης εθνικής συνδιάσκεψης της Ν.Δ. Οι κ. Ευ. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απ. Τζιτζικώστας απέτυχαν, όπως είχε προαναγγείλει η «Κ», να βρουν κοινό χρόνο για τη διεξαγωγή της συνδιάσκεψης μέσα στο τριήμερο 17, 18 και 19/11. Τη διελκυστίνδα μεταξύ των υποψηφίων περιέγραψε σε δήλωσή του ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., Θ. Αμπατζόγλου, καταλήγοντας ότι «συνεπώς, δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς τον χρόνο, για να συγκληθεί η εθνική συνδιάσκεψη». Από το επιτελείο Τζιτζικώστα, πάντως, οι ευθύνες επικεντρώνονταν στον κ. Μεϊμαράκη. «Ο πρόεδρος έχει την ευθύνη σύγκλησης της συνδιάσκεψης, ουδείς θα του αρνείτο. Ο κ. Μεϊμαράκης απλώς δεν ήθελε να υπάρξει συζήτηση».

Στο εσωτερικό του κόμματος υπήρξε συζήτηση για το ενδεχόμενο σύγκλησης Κ.Ο., κάτι που ζήτησε επισήμως και ο κ. Γεωργιάδης, χωρίς και αυτό το σενάριο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες υλοποίησης. «Θεωρώ σχεδόν ντροπή ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε σε μια κοινή ημερομηνία για να μιλήσουμε στους Νεοδημοκράτες» είπε, ζητώντας σύγκληση Κ.Ο., ενώ έσπευσε να ζητήσει από τον κ. Μεϊμαράκη «να καλέσει στη Βουλή τον κ. Τσίπρα για τις καταγγελίες Πανούση, ώστε το κορυφαίο αυτό θέμα να μην περάσει στα ψιλά».

Επί του παρόντος, ο κ. Μεϊμαράκης, από τη Χίο, έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση και την Αγκυρα, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα – Νταβούτογλου: «Παρότι υπάρχει κρίση οικονομική, ίσως και κάποιων αξιών και αρχών, εντούτοις τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή για μας. Και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν. Και αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να το καταλάβουν και οι ξένοι. Και να το πει έτσι ο πρωθυπουργός σε όποιον συνομιλητή έχει».

Η Ν.Δ. οδεύει σε εκλογές, εν μέσω οικονομικής κρίσης, καθώς στα συσσωρευμένα χρέη προς τις τράπεζες αθροίζονται καθημερινά και νέα προς πιστωτές, προς το προσωπικό, αλλά και προς τον εκμισθωτή του κτιρίου, συνιστώντας μείζον πρόβλημα για τον νέο πρόεδρο. Στα γραφεία της Συγγρού έχει φτάσει ήδη εξώδικο που ζητεί είτε την καταβολή ενοικίων είτε την απόδοση του κτιρίου, κάτι που αποτελεί μάλλον δρομολογημένη εξέλιξη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε χθες (STAR) πως «δεν μπορώ να διανοηθώ ένα κόμμα που έχει τόσα χρέη να παραμένει σε ένα κτίριο με τόσο υψηλό ενοίκιο».

Εν τω μεταξύ, με σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις προτάσεις του για την οικονομία ο κ. Τζιτζικώστας. Μεταξύ άλλων, προτείνει την υιοθέτηση ενός σταθερού, σε βάθος 10ετίας, φορολογικού συστήματος, με ρήτρα αυτόματης μείωσης των φορολογικών συντελεστών βάσει δημοσιονομικών στόχων, την ενίσχυση της χρήσης πλαστικού χρήματος και τη σύνδεσή του με τις φοροαπαλλαγές, τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και μέσα από το κλείσιμο οργανισμών που υπολειτουργούν ή παρέλκουν, και τη μεταφορά των υπαλλήλων τους σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή