Παράδειγμα προς αποφυγήν η Ελλάδα για τους Πορτογάλους

Παράδειγμα προς αποφυγήν η Ελλάδα για τους Πορτογάλους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απερχόμενη κυβέρνηση της Πορτογαλίας, έχει μια και μοναδική συμβουλή για τον επόμενο πρωθυπουργό: Αν δεν ακολουθήσετε το οικονομικό πλάνο της Ευρώπης, θα είναι σαν να ακολουθείτε την μοίρα των ελλήνων.

Με αυτή την πρόταση το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολιτική κατάσταση στην Πορτογαλία έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησης Κοέλιο, επισημαίνοντας ότι πλέον οι 11 εκατομμύρια Πορτογάλοι περιμένουν από τον πρόεδρο της χώρας, Ανιμπάλ Καβάκο να εκλέξει τη νέα κυβέρνηση.

Επικρατέστεροι για τη διαδοχή είναι οι σοσιαλιστές που λένε πως θα συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή πολιτική, προκειμένου να καταφέρουν να ακυρώσουν κάποια από τα μέτρα που η Ε.Ε. ζητά ως ανταλλάγματα για να προσφέρει στην χώρα του ευρωπαϊκού Νότου οικονομική βοήθεια.

«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε την πρόσφατη ιστορία ενός εκ των ευρωπαϊκών μας εταίρων, της Ελλάδας και το κόστος που είχε στην χώρα το υποτιθέμενο τέλος της λιτότητας και η εξέγερση εναντίον της Ευρώπης, προκειμένου να δούμε το κόστος», είπε σε ομιλία του η απερχόμενη υποικ, Μαρία Λουίζ Αλμπουκέρκι.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι η Πορτογαλία ακολούθησε την Ελλάδα και την Ιρλανδία, ζητώντας την τριετή στήριξη της Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Μείωσε τις δαπάνες της και αύξησε τους φόρους της, όμως αντίθετα με την Ελλάδα η οποία δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου εξήλθε από το πρόγραμμα το 2014 και επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή