ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Χαρίτσης: «Κεντρική αναπτυξιακή κατεύθυνση αποτελεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας»

gre1498253_22127257-thumb-large

 "Στην παρούσα χρονική περίοδο κεντρική αναπτυξιακή κατεύθυνση αποτελεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας" σημείωσε υφυπουργός  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ο υφυπουργός ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και ενημέρωσε τους δημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007 – 2013, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων.

Σημείωσε πως η νέα προγραμματική περίοδος 2014 – 2020 θα εστιάζει σε μικρά και μεσαία έργα κοινωνικά χρήσιμα και με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα μέσα από σχήματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας. Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, καθώς επίσης και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν εγκαινιάζοντας μια νέα κουλτούρα συνεργασίας και ενημέρωσης μεταξύ του υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.