Προτεραιότητα Φ. Γεννηματά η μετεξέλιξη της Συμπαράταξης

Προτεραιότητα Φ. Γεννηματά η μετεξέλιξη της Συμπαράταξης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η συγκρότηση σαφούς προγραμματικού λόγου, ενόψει των πολύ δύσκολων μηνών που ακολουθούν, αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα για την κ. Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προήδρευσε χθες στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις της Κεντροαριστεράς) και επιθυμεί να προωθηθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες κατά την εξής σειρά: Πρώτον, άμεση επαφή με τους πολίτες, δεύτερον, διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων και, τρίτον, προγραμματική συνδιάσκεψη προκειμένου όλα αυτά να αποτυπωθούν. Στα τέλη του μηνός και στις αρχές Δεκεμβρίου η κ. Γεννηματά θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην επαρχία για να αρχίσει η σταδιακή υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Στη Χαρ. Τρικούπη γνωρίζουν ότι ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά ρευστός στην παρούσα φάση, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι διόλου απίθανη η ανατροπή αυτού του σχεδιασμού. Το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει και το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο της Δημ. Συμπαράταξης για να συζητηθεί και η στάση που θα πρέπει να τηρηθεί στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα κατατίθενται τα νέα προαπαιτούμενα. Ως εκ τούτου, οι βουλευτές θα πρέπει να κινηθούν βάσει συγκεκριμένων κατευθύνσεων.

Η κ. Γεννηματά, κατά τη χθεσινή εισήγησή της, έθιξε τέσσερα βασικά σημεία σε σχέση με τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Πρώτον, ως προς τη διαπραγμάτευση, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει «καμία υποχώρηση και συμβιβασμός» στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να αποκρουσθούν οι περικοπές στις χαμηλές συντάξεις. Παρατήρησε, επίσης, ότι το μέγεθος των κινητοποιήσεων της περασμένης Πέμπτης πρέπει να δώσει «ισχυρά μηνύματα» στην κυβέρνηση για τις αντοχές της κοινωνίας. Και επανέφερε τις προτάσεις που έκανε στη Μάλτα για το προσφυγικό, εν προκειμένω το Σχέδιο «Κιβωτός» για απευθείας μεταφορά στην Ευρώπη των προσφύγων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προτού φτάσουν στα παράλια του Αιγαίου. Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα Πανούση. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τον χειρισμό του θέματος, ευθύνες που επεκτείνονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή