Βαθιές ρωγμές στην κυβερνητική εικόνα

Βαθιές ρωγμές στην κυβερνητική εικόνα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά ελλείμματα στην ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειρισθεί την οικονομία, δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ. Απογοήτευση διαπιστώνεται ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Το 78% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση (το ποσοστό παραμένει πολύ υψηλό, 56,5%, ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) και μόλις το 13% (29% ΣΥΡΙΖΑ) πιστεύει ότι κινείται στη σωστή. Το 86% δεν είναι ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης (70% ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το 70,5% πιστεύει ότι στους επόμενους 12 μήνες θα χειροτερεύσει η οικονομική του κατάσταση (43% σίγουρα, 27,5% μάλλον) και μόλις το 5,5% δηλώνει αισιόδοξο ότι θα βελτιωθεί. Το 50% (τόσο στο σύνολο όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ) τάσσεται κατά της εφαρμογής των μέτρων, ενώ το 40,5% του συνόλου και το 44,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ενα συντριπτικό ποσοστό 73,5% (55,5% ΣΥΡΙΖΑ) πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει έως το τέλος της τετραετίας να πετύχει την έξοδο από το μνημόνιο, κάτι που θεωρεί πιθανό μόλις το 17,5% (36,5% ΣΥΡΙΖΑ).

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Ν.Δ., ο Ευ. Μεϊμαράκης καταγράφει σαφές προβάδισμα στην παράσταση νίκης με 56,5% στο σύνολο των ερωτηθέντων, έναντι 14,5% του Απ. Τζιτζικώστα, 6% του Κυρ. Μητσοτάκη και 2% του Αδ. Γεωργιάδη. Παρόμοια είναι η εικόνα και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., όπου ο κ. Μεϊμαράκης εξασφαλίζει 68,5% (Τζιτζικώστας 9,5%, Μητσοτάκης 7,5%, Γεωργιάδης 3%). Η συντριπτική πλειοψηφία (61% του συνόλου και 63% της Ν.Δ.) προκρίνουν εκλογή προέδρου από τη βάση, έναντι 23% (σύνολο) και 29,5% (Ν.Δ.) που προτιμούν εκλογή από το συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή