Τζιτζικώστας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Τζιτζικώστας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να προετοιμάσουμε αντίστροφη μέτρηση την οριστική ρήξη με το παλιό που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξομε την παράταξη ας να την κάνουμε ελκυστική για να μπορέσουμε σύντομα να αλλάξουμε και τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων απόψε από το Ηράκλειο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στους προσωπικούς δεσμούς του με την Κρήτη, λέγοντας ότι είναι η δεύτερη πατρίδα του, αφού τόπος καταγωγής της μητέρας του, είναι ο Άγιος Μύρωνας Ηρακλείου, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται κανένας να ξεχάσει, ότι οι Κρητικοί ήταν στην πρώτη γραμμή του Μακεδονικού Αγώνα.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «δεν αντιμετωπίζομε απλά μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά αντιμετωπίζομαι μια παρακμή»…

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είναι η προσωποποίηση του παλιού και ο ΣΥΡΙΖΑ η προσωποποίηση των παλιών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτή την κρίση».

Επίσης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τα δεδομένα άλλαξαν για την Ευρώπη και την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τους τρομοκράτες.

Ακόμη, ανέφερε ότι «Ειδικά για την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η χώρα μας είναι πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτή την κυβέρνηση που μήνυσε τον μοναδικό υπουργό της, που τόλμησε να μιλήσει για ασφάλεια. Με τη στάση τους, είπε, μετατρέπουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών και υπάρχει ο κίνδυνος να τη μετατρέψουν και σε πύλη εισόδου τρομοκρατών».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση δίνει τα λάθος μηνύματα μέσα και κυρίως έξω από τη χώρα προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η Νέα Δημοκρατία, η δημοκρατική φιλελεύθερη δύναμη, δεν μπορεί να ανέχεται, διαμαρτυρόμενη υποτονικά, τα όσα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία, έκανε μίλησε για τη διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει οργανωμένα να προβάλει και να καθιερώσει διεθνώς, το σωστό όρο, που δεν είναι Μεσογειακή Διατροφή, αλλά "Κρητική Διατροφή".

Αφού ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τα οποία όπως είπε παραμένουν αναξιοποίητα εξαιτίας των λαθών αυτής της κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερες αναφορές στον τουρισμό, ενώ για τη φορολογία των αγροτών μίλησε για φοροεπιδρομή, που εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, ανέπτυξε τους 5 άξονες της οικονομικής πολιτικής που εκτιμά ότι χρειάζεται η χώρα, καθώς και τους 5 άξονες Θεσμικών Αλλαγών παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θέσεις του.

Στη συνέχεια, αφού επέκρινε τακτικές που είχε ακολουθήσει η ΝΔ και μίλησε για συρρίκνωση, ανέπτυξε τις δικές του προτάσεις για ένα σύγχρονο κόμμα, ενώ σημείωσε «ή αλλάζουμε ή ξαναχάνουμε». Ακόμα, σημείωσε ότι «η θα σταθούμε απέναντι να τους νικήσαμε ή θα τους αφήσουμε να αποτελειώσουν την χώρα. Αυτό είναι το πραγματικό δίλλημα είπε, ενώ προσέθεσε ότι την Κυριακή η ΝΔ αλλάζει σελίδα και γίνεται ξανά μια παράταξη ελκυστική, σύγχρονη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αύριο θα επισκεφθεί το δήμο Χερσονήσου και τον Άγιο Νικόλαο, ενώ το μεσημέρι θα μεταβεί στον Άγιο Μύρωνα και ακολούθως στα Ανώγεια και στα Ζωνιανά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT