Υπό ένταση η κατάθεση στεφάνου Τσίπρα στο Πολυτεχνείο

Υπό ένταση η κατάθεση στεφάνου Τσίπρα στο Πολυτεχνείο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από επεισόδια συνοδεύτηκε η κατάθεση στεφάνου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, το πρωί της Τρίτης στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα φοιτητών διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ άλλοι φοιτητές και πολίτες που ήταν στον χώρο, προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικος Βουτσης, ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό δήλωσε: "Εκτός απο το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα".

Απο την πλευρά του, ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευματων, Νικος Φίλης, επεσήμανε: " Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» σήμερα μεταφράζεται: «δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού».

Οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή