Πυρ ομαδόν κατά Μαξίμου με επίκεντρο τους πλειστηριασμούς

Πυρ ομαδόν κατά Μαξίμου με επίκεντρο τους πλειστηριασμούς

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Υπό τη βαριά σκιά της διπλής κυβερνητικής κρίσης με τις περιπτώσεις Σακελλαρίδη – Νικολόπουλου, αλλά και με σύσσωμη την αντιπολίτευση να σφυροκοπεί την κυβέρνηση κυρίως για τις περί τους πλειστηριασμούς διατάξεις, ολοκληρώθηκε χθες για δεύτερη ημέρα η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα.

Ειδικά ως προς το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, άπαντες οι επικριτές της κυβέρνησης από όλο το πολιτικό φάσμα υπενθύμιζαν το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», προκειμένου να καταδείξουν την αναξιοπιστία του κυβερνώντος κόμματος και να επικρίνουν την πολιτική που ακολουθείται και στο συγκεκριμένο, άκρως ευαίσθητο –όπως σημειώθηκε– κοινωνικό ζήτημα. Στο ίδιο μήκος κύματος, όλοι επικαλέστηκαν την παραίτηση Σακελλαρίδη, προκειμένου να φέρουν σε δυσχερή θέση τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν έκδηλα προβληματισμένοι για τις εξελίξεις.

«Πώς θα κοιμηθούν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ που εσείς θα ξεκινήσετε τον πρώτο πλειστηριασμό της κατοικίας σε οικογένεια που δεν θα έχει να πληρώσει;» άνοιξε τον κύκλο των μετωπικών επιθέσεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα. Λίγη ώρα αργότερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης σημείωνε: «Κάποιοι από εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη ντροπή. Κυρίως θα πρέπει να ντρέπονται αυτοί που δίνουν διαβεβαιώσεις, αυτοί που χαράζουν τη γραμμή. Εξαπάτησαν τον λαό λέγοντας ψέματα. Και ή έλεγαν συνειδητά ψέματα, οπότε είναι πολιτικοί απατεώνες, ή έλεγαν αυτό που νόμιζαν, αυτό που κάποιος τους είχε πει. Είναι όμως αυτοί ηγέτες;».

«Ψεύτικα λόγια»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά: «Είστε μια ανάλγητη κυβέρνηση, κυβέρνηση του κατεπείγοντος, που με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεσπιτώσει τον κόσμο», είπε και συνέχισε: «Πουλήσατε ψεύτικα λόγια και σήμερα ξεπουλάτε την ελπίδα. Πουλήσατε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και ο κόσμος εισπράττει φόρους, εξώσεις και απελπισία. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη, που τα δίνει όλα».

Για «συμφωνία-λαιμητόμο που φέρνει το ξεσπίτωμα χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, νέους φόρους και εκβιασμούς στους πολίτες», μίλησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι, δεδομένων των εξελίξεων, μοναδική λύση για την άρση των αδιεξόδων είναι η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για «ασταθή κυβερνητική πλειοψηφία» και για πρώιμη κρίση κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Με αναφορές σε κινδύνους, που –όπως είπε– αντιμετωπίζει το έθνος των Ελλήνων, χρωμάτισε την ομιλία του ο αρχηγός της Χ.Α., Ν. Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Γ. Δραγασάκης

Στις συνεχείς επιθέσεις επιχείρησαν να απαντήσουν υπουργοί, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος των συσσωρευμένων «κόκκινων» δανείων με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, τονίζοντας παράλληλα ότι η επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος αποτελεί σημαντική παράμετρο για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Πρόβλημα συνείδησης, που υποκριτικά τίθεται, νομίζω ότι δεν έχουμε», ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή ο κ. Χρ. Μαντάς, εκ των ελαχίστων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν να λάβουν τον λόγο για να δικαιολογήσουν τις σκληρές κυβερνητικές επιλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή