Αλεξιάδης: Βόμβα που δεν πρέπει να σκάσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Αλεξιάδης: Βόμβα που δεν πρέπει να σκάσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βόμβα η οποία δεν πρέπει να σκάσει», είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, είπε σήμερα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αυτή τη στιγμή αφορούν μόνο το δημόσιο και όχι και τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχονται στα περίπου 82 δις, αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε με την ευκαιρία συζήτησης ερώτησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερού, κατά την διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε ο προβληματισμός και η ανησυχία που υπάρχει σε κυβέρνηση και κόμμα, αναφορικά με τις εξελίξεις που δρομολογούνται εντός και εκτός Βουλής με επίκεντρο την οικονομική κρίση.

«Θα είναι αυξανόμενος ο αριθμός όσων θα βγαίνουν από τις δόσεις» υποστήριξε ο κ. Καματερός. Και αφού χαρακτήρισε τους Θεσμούς «δυνάστες και όχι δανειστές», σημείωσε: «Μας πιέζουν να κάνουμε αντίθετα από όσα πιστεύουμε. Πού πάμε; Την ελπίδα την κρατάμε; Περμένουμε αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη και απλά προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο; Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τις 100, ούτε τις 12 δόσεις».

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε κατ’ αρχήν την αισιοδοξία του ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται (μεταξύ των οποίων και οι χθες ψηφισθείσες ρυθμίσεις) θα διευκολυνθούν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, υπογραμμίζοντας πάντως ότι αντιλαμβάνεται «πλήρως την αγωνία και τη λαϊκή δυσαρέσκεια». Παράλληλα και αφού έσπευσε να πει ότι ως κυβερνητικό στέλεχος δεν υιοθετεί τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν (περί δυναστών), κατέληξε μόλις μία ημέρα μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του κ. Γ. Σακελλαρίδη και τις διαγραφές Παναγούλη-Νικολόπουλου: «Ελπίζουμε πως έχουμε το λαό δίπλα μας, σε ό,τι κάνουμε. Εχουν κοντά ποδάρια αν όσα γίνονται αν δεν έχουμε το λαό δίπλα μας. Δεν θα επιβάλουμε την πολιτική μας με ΜΑΤ στο Σύνταγμα και κομματική πειθαρχία, αλλά με διάλογο και συνεννόηση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή