Το μετάλλιο της Κυπριακής Βουλής παρέλαβε ο ΠτΒ, Ν. Βούτσης

Το μετάλλιο της Κυπριακής Βουλής παρέλαβε ο ΠτΒ, Ν. Βούτσης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μετάλλιο της κυπριακής Βουλής απένειμε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου, στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Αποδεχόμενος την τιμή ο κ. Βούτσης, ευχαρίστησε για την τιμή και τόνισε ότι οι αγώνες των λαών της Κύπρου και της Ελλάδας είναι κοινοί, διαχρονικά. Επίσης, διαβεβαίωσε για τη στήριξη στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για επίλυση του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι το μετάλλιο απονέμεται στον κ. Βούτση για τους αγώνες του για την ελευθερία, το δίκαιο και την ειρήνη.

Είπε ότι η επίσκεψη του κ. Βούτση στην Κύπρο, η πρώτη επίσημη επίσκεψη εκτός Ελλάδας από την ανάληψη των καθηκόντων του, «είναι η έμπρακτη έκφραση του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και της αγάπης του για την Κύπρο και τον λαό της».

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του ομολόγου του στην προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, η οποία, σημείωσε, αρχίζει από τη συμμετοχή στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως στέλεχος των Επιτροπών Αγώνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από άλλα μετερίζια.

«Το σύνθημα του Νιόβρη του 1973 "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" που υψωνόταν βροντερά από τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου, παραμένει επίκαιρο για όλους και η πραγμάτωσή του αποτελεί συνεχή προσπάθεια όλων» τόνισε ο κ. Ομήρου.

Κλείνοντας την προσφώνηση του, κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να συνεχίσει τον αγώνα, ώστε ο ελληνικός λαός να απεγκλωβιστεί από την κατάσταση ομηρίας και σκληρής λιτότητας και να βαδίσει με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή