Τόσκας: «Να μην ταυτίζονται οι μετανάστες με τους τρομοκράτες»

Τόσκας: «Να μην ταυτίζονται οι μετανάστες με τους τρομοκράτες»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να ταυτιστούν οι μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πρωταγωνιστές της επίθεσης στο Παρίσι διήλθαν από την Ελλάδα, ο κ.Τόσκας διευκρίνισε πως "υπήρχαν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές Αρχές και τα οποία εντοπίστηκαν σε χρόνο – ρεκόρ. Πέρασαν από τη Λέρο, συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι».

«Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο – ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως μιλάμε για 2 περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Στο ερώτημα αν η χώρα έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ο υπουργός απάντησε καταφατικά:

«Έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, γίνονταν οι έλεγχοι, προσπαθούμε να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση σε χώρους μαζικούς, σε πρεσβείες ορισμένων χωρών, σε χώρους ενδιαφέροντος ορισμένων χωρών, εταιρίες κλπ. για να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον ασφάλειας – και υπάρχει συνεργασία με τις άλλες χώρες» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT