Στη Βουλή η υπόθεση Φλαμπουράρη για το πόθεν έσχες

Στη Βουλή η υπόθεση Φλαμπουράρη για το πόθεν έσχες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βουλή διαβιβάστηκε χθες από τον Αρειο Πάγο η υπόθεση του κ. Αλ. Φλαμπουράρη, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε δικηγόρος στην εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας αξιόποινες πράξεις με τον τρόπο που συνέταξε και κατέθεσε στο κοινοβούλιο το πόθεν έσχες του.

Την υπόθεση Φλαμπουράρη υπενθυμίζεται ότι είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» επισημαίνοντας αναιτιολόγητα κενά στην δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, αλλά και το ασυμβίβαστο του εν λόγω υπουργού να διαθέτει παράλληλα και μετοχές στην εταιρεία Διάτμηση ΑΤΕ. Στο θέμα είχε παρεμβει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του «Ποταμιού» Χαρ. Θεοχάρης καταγγέλλοντας «μαύρα ταμεία» στην εταιρεία Φλαμπουράρη, με το επιχείρημα ότι «εμφάνιζε μετρητά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε χρονιά από το 2011, ενώ το 2010 εμφάνισε (μόνον) 75.000 μετρητά».

Σε κάθεν περίπτωση η εισαγγελία πρωτοδικών με το που δέχθηκε τη μηνυτήρια αναφορά για τον υπουργό Επικρατείας ήταν ούτως ή άλλως υποχρεωμένη να την διαβιβάσει στον Αρειο Πάγο και εκείνος με την σειρά του στη Βουλή καθώς αφορά εν ενερηεία πολιτικό πρόσωπο. Επομένως η συνέχεια θα δοθεί στο κοινοβούλιο το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει αν για την υπόθεση Φλαμπουράρη θα πρέπει να συσταθεί προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή ή και τίποτε από τα δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή