Ντ. Μπακογιάννη: Ξεκαθαρίστε τι θέλετε να κάνετε και μετά ζητήστε συναίνεση

Ντ. Μπακογιάννη: Ξεκαθαρίστε τι θέλετε να κάνετε και μετά ζητήστε συναίνεση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ασφαλιστικό και τις προτάσεις για συναίνεση, άσκησε κατά την τοποθέτησή της, στη συζήτηση που διεξάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για τον προϋπολογισμό, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Συναίνεση δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις, κατηγορίες και εντολές», είπε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Έχουμε μία κυβέρνηση της οποίας ο κεντρικός κορμός δεν ξέρει πού θέλει να πάει τη χώρα, και πριν καλέσετε τα κόμματα σε συναίνεση για το ασφαλιστικό αναλογιστείτε πρώτα ποια είναι η δική σας θέση και πρόταση. Γιατί, έως σήμερα πρόταση δεν μας έχετε πει τι θα κάνετε, εκτός από τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος μιλάει μόνο για μειώσεις συντάξεων. Βάλτε λοιπόν πρώτα στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση, και μετά ελάτε να βρείτε και τη ΝΔ για να σας πει, εάν συμφωνεί και αν μπορεί να σας δώσει την όποια συναίνεση».

Βορίδης: «Παραιτηθείτε και στηρίξτε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Σαμαρά»

Από την πλευρά του, ο κ. Μάης Βορίδης ανέβασε τους τόνους, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σε κρίσιμα θέματα.

«Για τι πράγμα να συνεννοηθούμε; Για τα σπασμένα των οκτώ μηνών, για το κόψιμο των συντάξεων και για να συμπράξουμε στην φοροεπιδρομή και την εξόντωση της ελληνικής οικονομίας;» αναρωτήθηκε, διαδεχόμενος στο βήμα τον υπουργό Οικονομικών.

«Η συνεννόηση ξεκινάει από την ομολογία σφάλματος ή την έμπρακτο μετάνοια, και αυτή μπορεί να εκφραστεί με την παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης. Αλλά επειδή θα πείτε "πάλι εκλογές; έχουμε νωπή λαϊκή εντολή", αν έχετε νωπή λαϊκή εντολή προχωρήστε στο λαμπρό έργο σας, αν όμως υπάρχει χρεία συναινέσεως, παραιτείστε και στηρίζετε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε από εκεί που το έχετε αφήσει».

«Δηλαδή αν συνομιλούσατε στην Ευρώπη, τον Δεκέμβριο του 2014, για το ασφαλιστικό, θα λέγατε ότι είναι εντάξει και δεν χρειάζεται καμιά παρέμβαση», παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή