Γεννηματά: Συζήτηση μόνο για το προσφυγικό

Γεννηματά: Συζήτηση μόνο για το προσφυγικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι» στη συζήτηση για το προσφυγικό και τη γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και «όχι» σε οποιαδήποτε νύξη στο ασφαλιστικό κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απαντούν από το ΠΑΣΟΚ στη σχετική πρόσκληση από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι επιβάλλεται η μέγιστη εθνική συνεννόηση ως προς τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις τρομοκρατικές επιθέσεις και το προσφυγικό, θέματα που συνδέονται άμεσα με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. «Αυτή και μόνο πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι η ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών», τονίζουν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ωστόσο διαχωρίζουν τη στάση τους από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση και, όπως λένε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αναζήτηση συνενόχων σε ζητήματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό».

Ηδη από νωρίς χθες το πρωί, μετά τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Χαρ. Τρικούπη, Μεγάρου Μαξίμου και Προεδρικού Μεγάρου. Από το ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τον τρόπο με τον οποίο ανακινήθηκε η πιθανότητα σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μέσω διαρροών και όχι απευθείας ενημέρωσης από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως θα ήταν το αναμενόμενο για μια κίνηση τόσο υψηλής πολιτικής σημασίας.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη τακτική επελέγη από την κυβέρνηση, ώστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παγιδευθούν στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, στο οποίο, όπως επισημαίνουν, επιθυμούν να αποφύγουν την πολιτική ταύτιση με την προώθηση των επώδυνων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Η κ. Γεννηματά είχε ήδη προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζει όλες τις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει η Χαρ. Τρικούπη ήδη από την προεκλογική περίοδο. Ως εκ τούτου, από το ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η κυβέρνηση διαθέτει κυβερνητική πλειοψηφία 153 βουλευτών στους οποίους και θα πρέπει να στηριχθεί για να προωθήσει τις περικοπές σε συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα που, όπως λένε, προωθεί ο κ. Γ. Κατρούγκαλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή