Τσίπρας: «Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ε.Ε.»

Τσίπρας: «Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ε.Ε.»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές μήνυμα, ενόψει της αυριανής Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, έστειλε χθες ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μη μείνουμε στη θέση του παθητικού παρατηρητή. Η Ελλάδα διεκδικεί ενεργό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος και έχει αναλάβει ήδη τις σχετικές πρωτοβουλίες». Ο κ. Τσίπρας έστειλε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στο αφιέρωμα της ΕΡΤ3 για τους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να διαχειριστεί αυτό το τεράστιο ζήτημα και βάζοντας το πλαίσιο στη βάση του οποίου η Αθήνα αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο.

«Η Ελλάδα υλοποιεί τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για δημιουργία χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων. Παράλληλα, η Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ε.Ε. Ούτε οι φράχτες ούτε η μετάθεση του προβλήματος από τη μία χώρα στην άλλη μπορούν να ανακόψουν τις ανθρώπινες ροές που προκαλεί ο πόλεμος και η φτώχεια», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Αναφορικά με τους περιορισμούς που, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, συζητώνται ή τίθενται σε εφαρμογή, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης είναι πολύ σοβαρότερος και γι’ αυτό επιβάλλεται η αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού», ενώ αναφέρθηκε σε «μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς» του ελληνικού λαού, παρά την οικονομική κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή