Γεννηματά: Εκτός ατζέντας το ασφαλιστικό

Γεννηματά: Εκτός ατζέντας το ασφαλιστικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ατζέντα συζήτησης τις διεθνείς εξελίξεις και το προσφυγικό θα μεταβεί σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο η κ. Φώφη Γεννηματά, έχοντας εκ προοιμίου απορρίψει κάθε συναίνεση στο ζήτημα του ασφαλιστικού. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το πρωί, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό τη θέση που θα κρατήσει σήμερα και του είπε ότι η στάση που τηρεί είναι ευθέως αντίθετη προς όλα όσα εξήγγειλε προεκλογικά. Η επικοινωνία των δύο αρχηγών δεν διεξήχθη σε θετικό κλίμα, γεγονός διόλου απρόσμενο, δεδομένης της εξαιρετικά επιθετικής στάσης που έχει τηρήσει η κ. Γεννηματά έναντι της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Η κ. Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό ότι αν η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικό διάλογο, μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό στην ΟΚΕ και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η κ. Γεννηματά δημοσιοποίησε χθες και την απαντητική επιστολή της προς την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συμμετοχή στη σύσκεψη. Στην επιστολή της γνωστοποιεί στον κ. Πρ. Παυλόπουλο την πρόθεσή της να συζητήσει για το προσφυγικό, αλλά και την αναθεώρηση του Συντάγματος, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το ασφαλιστικό. Αναφέρει ενδεικτικά ότι «σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέμα κυβερνητικής πολιτικής δεν ενδείκνυται. Θα ακυρώσει μια χρήσιμη και σταθερή πρακτική πολλών δεκαετιών και μπορεί να θίξει το κύρος σας, ως ρυθμιστή του πολιτεύματος».

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας «αναζητά συνενόχους». «Εμείς θέλουμε την εθνική συνεννόηση και το αποδείξαμε όταν έπρεπε να σωθεί η χώρα και να αποφευχθεί το Grexit. Ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτό το κεκτημένο με τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Και συμπλήρωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να συναινέσει σε «παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις» ούτε και να παγιδευτεί «σε επικοινωνιακά κόλπα». Αν ο κ. Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για ουσιαστική συζήτηση στο ασφαλιστικό θα μπορούσε, όπως είπε η κ. Γεννηματά, «να είχε ζητήσει μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή