Βενιζέλος: Αλλη κυβέρνηση εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία

Βενιζέλος: Αλλη κυβέρνηση εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας και προφανούς ανάγκης για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης, με ανοιχτό ακόμη και το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, έθεσε χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε χθες την άποψή του μέσω της διατύπωσης ορισμένων ρητορικών ερωτημάτων για την πρόσκληση της κυβέρνησης στους πολιτικούς αρχηγούς. Διερωτήθηκε (9,84) ενδεικτικά: «Τι αντικείμενο έχει αυτήν τη στιγμή η πρόσκληση της κυβέρνησης; Δεν έχει πλειοψηφία; Θεωρεί ότι θα τη χάσει; Θέλει να συζητήσει με τα κόμματα την ανασυγκρότηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και, άρα, της κυβέρνησης; Αρα μιλάμε συνολικά για την πορεία της χώρας; Για το ποιος είναι ο πρωθυπουργός; Ποια είναι η ταυτότητα της κυβέρνησης, ποιο είναι το κλίμα μέσα στο οποίο θα πορευθεί η χώρα και θα κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου;».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών δίχως τη συναίνεση των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και πρόσθεσε πως υπό τις παρούσες συνθήκες διαμορφώνεται μια άλλη πλειοψηφία. «Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει πλειοψηφία κυβερνητική και χρειάζεται μια άλλη πλειοψηφία, τότε η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, διότι άλλη πλειοψηφία σημαίνει άλλη κυβέρνηση», διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος. Και επισήμανε πως η βάση της συζήτησης, όπως τη θέτει ο κ. Τσίπρας, «είναι ψευδής», καθώς ο πρωθυπουργός δεν κινείται αναζητώντας συναίνεση, αλλά τη διατήρηση της πλειοψηφίας. Ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό και πολιτικό κυνισμό, καθώς, όπως λέει, όταν θεωρεί ότι είναι σταθερή και αυτάρκης «κάνει ό,τι θέλει», ενώ «όταν βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα πλειοψηφίας αναζητά σωσίβια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή