Εύθραυστες οι ισορροπίες στο εσωτερικό Ν.Δ.

Εύθραυστες οι ισορροπίες στο εσωτερικό Ν.Δ.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τα εναπομείναντα στελέχη της Κεντρικής Εφορευτικής επιχειρούν να θεραπεύσουν το τραύμα της προηγούμενης Κυριακής δρομολογώντας την εκλογική διαδικασία για τις 13 Δεκεμβρίου, το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας παραμένει εύθραυστο.

«Φοβάμαι και τη διάσπαση και ακόμα χειρότερα τη γελοιοποίηση», ανέφερε, χθες, ο κ. Νίκος Δένδιας. Μπορεί ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας να είχε υπ’ όψιν του όσα ακολούθησαν, μπορεί και όχι, πάντως περιέγραψε επαρκώς την εικόνα του κόμματος.

Διότι με τις συγκρούσεις κορυφής να έχουν προσωρινά περιοριστεί, η μάχη στρατοπέδων διεξάγεται με τους… στρατιώτες. Τέτοιου είδους μάχη είναι αυτή που ξέσπασε χθες στη Βουλή, μετά την απόφαση του κ. Γ. Πλακιωτάκη να παραχωρήσει τις αρμοδιότητές του ως γραμματέα της Κ.Ο. στην, εκ των αναπληρωτών του, βουλευτή Μαρία Αντωνίου. Στην απόφαση αυτή αντέδρασε με επιστολή, που δόθηκε και στη δημοσιότητα, ο έτερος αναπληρωτής, Δημ. Κυριαζίδης, χαρακτηρίζοντας αντικανονική την απόφαση του κ. Πλακιωτάκη και καλώντας τον «αναπληρωτή πρόεδρο» να ορίσει, σύμφωνα με τον κανονισμό της Κ.Ο., αντί της κ. Αντωνίου, τον αρχαιότερο αναπληρωτή, Σάββα Αναστασιάδη. Το μυστικό πίσω από την ένταση για την, όχι και τόσο λαμπερή, θέση του «υπηρεσιακού» γραμματέα της Κ.Ο. ίσως να κρύβεται στον βαθύ διχασμό της «γαλάζιας» Κ.Ο. Συγκεκριμένα, ενώ η μεν κ. Αντωνίου φέρεται μεταξύ των υποστηρικτών Μεϊμαράκη, οι κ. Κυριαζίδης και Αναστασιάδης περιλαμβάνονται στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα. Για την ιστορία, από πλευράς Πλακιωτάκη δηλώνεται ότι το… λάθος θα διορθωθεί τη Δευτέρα.

Ως προς τα της εκλογής, η Εφορευτική -συνήθως απόντων των βουλευτών που είναι μέλη της- συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα προκειμένου να αξιολογήσει τις προσφορές που έχουν καταθέσει οι εταιρείες (μεταξύ των οποίων και πολυεθνική τηλεπικοινωνιών) που δεσμεύονται να υλοποιήσουν τη διαδικασία εκλογής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Αναμένεται, δε, ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου να υπάρξει υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης. Η Ν.Δ. κινείται με άξονα την ανοιχτή εκλογή μέσω της online διαγραφής όσων ψηφίζουν από τις λίστες ψηφοφόρων του υπ. Εσωτερικών, ενώ παράλληλα εξετάζει ως εναλλακτικό σχέδιο να ορίσει συγκεκριμένα εκλογικά σημεία ανά δήμο, βάσει των εκλογικών τμημάτων του ΥΠΕΣ, στα οποία και μόνον θα μπορούν οι κάτοικοι κάθε περιοχής να ψηφίσουν. Το σενάριο αποδέχονται και κάποιοι εκ των υποψηφίων, καθώς λειτουργεί ακόμη κι αν καταρρεύσει το online σύστημα. Τέλος, προτάθηκε και τρίτη εναλλακτική, σύμφωνα με την οποία, μέσω υπολογιστών, θα δημιουργείται βάση ψηφισάντων αποκλείοντας τη δυνατότητα διπλοψηφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή