Γεννηματά: Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μειώσεις συντάξεων

Γεννηματά: Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μειώσεις συντάξεων

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη διαφωνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το πλαίσιο συζήτησης που επιχείρησε να θέσει ο πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ανέδειξε η κ. Φώφη Γεννηματά μετά το πέρας των συζητήσεων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κινήθηκε στη γραμμή που ήδη είχε χαραχθεί κατά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για «τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα» καθώς και για «απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού». «Πιστεύω στον διάλογο και την πολιτική συνεννόηση διότι αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας. Όμως αυτός ο διάλογος απαιτεί από όλους σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία», είπε η κ. Γεννηματά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε την πρόταση του κ. Τσίπρα για τη σύσταση επιτροπών για το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση. Η κ. Γεννηματά, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, συμφώνησε μόνο με την υπογραφή ενός κειμένου που θα μεταφέρει αύριο ως τις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής Συνόδου Κορυφής, όπου θα εκφράζεται η κοινή ελληνική γραμμή για αντιμετώπιση του προσφυγικού εντός της Τουρκίας.

Αντιθέτως, η κ. Γεννηματά έθεσε ζήτημα εκλογικού νόμου, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, παραπέμποντας στη σχετική και αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η κ. Γεννηματά άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε ειλικρινή πρόθεση να συζητήσει επί του ασφαλιστικού, αλλά πραγματοποίησε μια κίνηση τακτικού χαρακτήρα.

«Δεν συζητήθηκε καθόλου αυτές τις ώρες επί της ουσίας το ασφαλιστικό γι’ αυτό και δεν μπορεί να βγει κοινή ανακοίνωση. Αν δεν μπορεί να χειριστεί ο κ. Τσίπρας το ασφαλιστικό ας μας το πει», δήλωσε η κ. Γεννηματά και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση συντάξεων και για τα υπόλοιπα επιλέγει ως πεδίο συζήτησης στη Βουλή».

Η κ. Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές εναντίον και του κ. Π. Καμμένου, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για αντικυβερνητική συμπαιγνία λέγοντας «Δεν αρκούν τα ευχολόγια. Και γι’ αυτό θα συνιστούσα όσους κάνουν σπέκουλα σε αυτό το θέμα, να δουλέψουν σε αυτή τη κατεύθυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή