Πλακιωτάκης: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός

Πλακιωτάκης: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Βασιλιάς είναι γυμνός», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στις κατηγορίες του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Πλακιωτάκης αντίκρουσε όσα του καταλογίζει ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον για επικοινωνιακά τεχνάσματα:

«Η Νέα Δημοκρατία εκπλήρωσε τον θεσμικό της ρόλο και εγώ ως Πρόεδρός της, συμμετείχα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Είναι μια ύψιστη διαδικασία και η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε με σαφήνεια – και εγώ προσωπικά – και τις θέσεις μας και τις απόψεις μας.

Επίσης, είχα τη δυνατότητα να στηλιτεύσω και τις θέσεις και βεβαίως τις απόψεις και τις αστοχίες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του και εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία εξέλιξης των συγκεκριμένων ζητημάτων. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και τη Συνταγματική αναθεώρηση». 

Η γνώμη που αποκόμισα από την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό είναι ότι: «ο βασιλιάς είναι γυμνός».  

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης, στα οποία η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει έκανε λόγο και νωρίτερα ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Υπό το βάρος φημών για κύκλο επαφών με τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ αλλά και κάτω από την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Π. Καμμένος και άλλες κυβερνητικές πηγές για «επικράτηση της γραμμής Σαμαρά», ο κ. Πλακιωτάκης περιέγραψε συνοπτικά τις θέσεις του κόμματος, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε μεταβατική φάση, απέναντι στην πρωτοβουλία του κ. Αλ. Τσίπρα.

«Προσήλθα με θεσμική συνέπεια αλλά και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις κυβέρνησης… ήρθαμε για να ακούσουμε» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, πριν ασκήσει σκληρή κριτική.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα δικής της δικής της πολιτικής σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας της χώρας, αναζητά σωσίβιο σωτηρίας» ανέφερε ο εκτελών χρέη Προέδρου της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ότι απέρριψε την πρόταση για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής: «Η Βουλή είναι ο φυσικός χώρος που συζητούνται όλα».

Για το προσφυγικό, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης για την αύξηση μεταναστευτικών ροών. Σχετικά με τα hot spots ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων, ανέφερε ότι ενώ αρχικώς υπήρξαν επιφυλάξεις για hot spots στα νησιά, «από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη σχετική ευθύνη αυτά θα πρέπει να δημιουργηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Πλακιωτάκης σχολίασε ότι η αλλαγή εκλογικού νόμου δεν είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας, ενώ νωρίτερα γαλάζιες πηγές χαρακτήριζαν ως παρελκυστική την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού: "Ο κ. Τσίπρας ανοίγει το θέμα για να καλύψει τις επερχόμενες αντιδράσεις από το ασφαλιστικό, είμαστε σταθερά υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων".

Ως προς το ασφαλιστικό και την απαίτηση του Πρωθυπουργού για κοινό ανακοινωθέν περί μη μείωσης των συντάξεων, πηγές της ΝΔ σχολίαζαν δηκτικά πως «όταν στον προϋπολογισμό του 2016 που έφεραν στη Βουλή οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης περιλαμβάνονται περικοπές ύψους 3,2 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις, η πρόταση Τσίπρα δεν είναι παρά προσπάθεια παγίδευσης των πολιτικών κομμάτων».

Από τη ΝΔ γίνεται λόγος για προσχηματική κίνηση του κ. Τσίπρα που είχε ως στόχο να μοιράσει το φορτίο των περικοπών που ο ίδιος υπέγραψε στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι τον κ. Πλακιωτάκη συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κ.κ. Γιάννης Βρούτσης και Γιώργος Κουμουτσάκος. Από την πλευρά του πρώην υπουργού Εργασίας, μάλιστα, τονίζεται ότι οι επερχόμενες περικοπές συντάξεων οφείλονται απόλυτα στην πολιτική που έχει ακολουθηθεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή