Ε. Κουντουρά: «Η Ελλάδα είναι ελκυστικός και ασφαλής προορισμός»

Ε. Κουντουρά: «Η Ελλάδα είναι ελκυστικός και ασφαλής προορισμός»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να εκτιμήσουμε τις γεωπολιτικές συνθήκες στην περιοχή μας και να προβάλουμε την Ελλάδα όχι μόνο σαν έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς αλλά μια χώρα που μπορούν οι τουρίστες να κάνουν τις διακοπές τους με ασφάλεια, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά πρόσθεσε ότι προωθείται σχέδιο ολοκληρωμένων δράσεων για την ενιαία προβολή και προώθηση του τουρισμού σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα, με στοχευμένες δράσεις στις αγορές του εξωτερικού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε εν συνεχεία στις προσπάθειες για να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες σε περιόδους εκτός αιχμής. Ο στόχος αυτός αφορά τόσο στις παραδοσιακές μας αγορές, όσο και στις νέες αγορές όπως η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κορέα, η Μέση Ανατολή και η Αμερική και ο Kαναδάς ενώ πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο και αγορές, όπως της Ρωσίας .

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης και στην ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων, μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή