Α. Λοβέρδος:«Η κυβέρνηση λέει ψέματα για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα»

Α. Λοβέρδος:«Η κυβέρνηση λέει ψέματα για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρία ψέματα, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας πως αν δεν είναι ικανή η κυβέρνηση, τότε έχει την πραγματικότητα αντίπαλο.

Λένε πως «οι ευθύνες ανήκουν στους προηγούμενους για ό, τι κακό μέτρο παίρνει η κυβέρνηση», λένε ότι « θέλουν να μας ρίξουν» και λένε ψέματα για την κοινωνική αναδιανομή, συνόψισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και τόνισε πως δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Διότι -όπως ανέφερε- ο κόσμος είτε λέει πως «μας κορόιδεψαν», είτε ότι αν «αν δεν είχαν έρθει αυτοί θα ήμασταν καλύτερα», οι βουλευτές φεύγουν και τώρα βγαίνουν σεργιάνι για συναίνεση κι όσο για την κοινωνική αναδιανομή, τόνισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε περισσότερα, χωρίς να μιλάει για ανθρωπιστική κρίση.

«Ο προϋπολογισμός σας είναι γνήσιο τέκνο της απόπειρας παντρέματος των εγχώριων δήθεν αριστερών ιδεοληψιών και εισαγόμενων νεοφιλελεύθερων εμμονών. Ωραίοι κουμπάροι είστε. Από την Αριστερά σας λένε πως δεν είστε Αριστεροί. Και από την πλευρά των αναγκών διαχείρισης της κρίσης, σας λένε πως είστε άσχετοι κι αδέξιοι» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα προϋπολογισμό ύφεσης, αύξησης των άμεσων φόρων και πρωτίστως των έμμεσων φόρων, περικοπών των κοινωνικών δαπανών, (1,2 δισ. στο Ασφαλιστικό), περαιτέρω μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος σε ευρύ φάσμα νοικοκυριών και, συνεπώς, αρνητικού πρόσημου στην ιδιωτική κατανάλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή