ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Πιθανή η εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ. από τον πρώτο γύρο

Τζιτζικώστας: Πιθανή η εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ. από τον πρώτο γύρο

Αρκετά πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να κριθεί η εκλογή αρχηγού στη ΝΔ από τον πρώτο γύρο, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ναι, είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι, όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής. Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας μέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» δήλωσε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (MEGA).

Δεν απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο να τοποθετήσει αντιπρόεδρο του κόμματος έναν από τους συνυποψηφίους του λέγοντας ότι θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα των εκλογών για το οποίο εκτίμησε ότι «θα έχει πολλές ανατροπές».

Εκτίμησε πως «στις εκλογές θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Αυτή η πληγή θα κλείσει μόνο, όχι μόνο αν γίνει αν γίνει η διαδικασία, αλλά εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών ως ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιπάλους μας».

Ανέφερε πως «κυρίαρχό μου μέλημα, εφόσον λάβω την εμπιστοσύνη των φίλων της παράταξης την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, είναι η ενότητα. Και την ενότητα αυτή θα τη διαφυλάξω ως κόρην οφθαλμού και θα τη συμβολίσω και με συγκεκριμένες κινήσεις».

Προανήγγειλε ότι θα αξιοποιήσει πρόσωπα «από όλο το φάσμα της κεντροδεξιάς με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη» και συμπλήρωσε: «τελειώνει η ΝΔ των κολλητών, των βολεμένων, των φίλων. Θα πάμε σε ένα νέο μοντέλο ενός σύγχρονου κόμματος που θα μπορεί να μιλάει και να συνεργάζεται και να συνδιαλέγεται καθημερινά με την κοινωνία. Μάλιστα το εθνικό σχέδιο που θέλω να διαμορφώσω και το οποίο θα αποτελεί και την πρόταση της ΝΔ όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν θα το διαμορφώσω μαζί με τους φορείς».

Σε ότι αφορά το κώλυμα εκλογής του ως βουλευτή ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός δεν έχει απολύτως κανένα ασυμβίβαστο. Μπορεί να μετέχει στη Βουλή, να μιλάει να απαντάει, να βρίσκεται εκεί, απλά δεν ψηφίζει. Τελικά αυτό είναι και το διακύβευμα της εκλογής της 20ης Δεκεμβρίου, εκλέγουμε ποιος είναι αυτός, μακριά από συναισθηματισμούς, φιλίες, ή οτιδήποτε, ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξαναοδηγήσει αυτή την παράταξη σε νίκες. Νίκες όχι μόνο πολιτικές αλλά νίκες απέναντι στα προβλήματα του τόπου».