Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μια Νέα Δημοκρατία που θα λέει την αλήθεια

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μια Νέα Δημοκρατία που θα λέει την αλήθεια

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη Νέα Δημοκρατία του 2016 και τις αλλαγές που χρειάζεται, την ανάγκη για αλήθεια και όχι λαϊκισμό αλλά και για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός μίλησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο στο Επιμελητήριο Ηλείας.

«Οι πολιτικοί σήμερα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, σε πραγματιστές, ρεαλιστές, ειλικρινείς και σε ιδεολόγους, λαϊκιστές και ψεύτες», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει με το χειρότερο τρόπο το λαϊκισμό της μεταπολίτευσης.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε την ανάγκη για αλήθεια, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα. «Πολιτεύομαι από το 2004 και έμαθα ότι πρέπει να λες αλήθεια στους πολίτες. Δεν κρύφτηκα από τα δύσκολα, ούτε στη Βουλή αλλά ούτε στο ΥΔΜΗΔ που κλήθηκα να φέρω σε πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή όχι μόνο συμμόρφωσης με μνημονιακές απαιτήσεις αλλά μια ακόμα πιο δύσκολη αποστολή της ανασυγκρότησης του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε εποχές δημοσιονομικής συρρίκνωσης. Απέδειξα ότι όταν υπάρχει συνέπεια, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα μπορούν να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε ακόμα για την ανάγκη αλλαγής στο Κόμμα και περιέγραψε στους πολίτες της Ηλείας τη Νέα Δημοκρατία του 2016. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται την αλλαγή και πιστεύω ότι και στο Κόμμα μας είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν. Στο 2016 χρειαζόμαστε μια άλλη Νέα Δημοκρατία, πιο ανοιχτή, πιο συμμετοχική, πιο δημοκρατική που δεν θα ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη αλλά για να γίνει ξανά μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη θα μάθει να συνθέτει μέσω διαλόγου», πρόσθεσε.  

«Αν νομίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά τότε δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να ψηφίσετε, αν όμως πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γίνει και πάλι μια μεγάλη συμμετοχική κεντροδεξιά παράταξη τότε ναι πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος να οδηγήσω τη Νέα Δημοκρατία στην επόμενη εποχή», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλω η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει και πάλι τις δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας, του ιδιωτικού τομέα, του μικρομεσαίου, του εμπόρου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, εκείνου που ξυπνάει νωρίς και κοιμάται αργά και πληρώνει τους φόρους του για να συντηρεί τους συνταξιούχους και το Κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που καταναλώνουν αλλά λίγοι που παράγουν. «Αν δεν μεγαλώσουμε την πίτα της παραγωγής θα μοιράζουμε μονίμως τη φτώχεια μας. Η Αριστερά είναι πολύ καλή στο να μοιράζει τη φτώχεια αντίθετα η Κεντροδεξιά πρέπει να μεγαλώσει την πίτα και αυτό θα γίνει μόνο μέσω επενδύσεων», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην αγγελία της Κυβέρνησης στους Financial Times για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.  «Υποτίθεται ψάχνουμε με ανοιχτή διαδικασία το νέο Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Βάλανε αγγελία στους Financial Times μεταχρονολογημένη, δημοσιεύθηκε στις 10 Δεκεμβρίου όταν η προθεσμία έληγε στις 6 Δεκεμβρίου ενώ είχαν κάνει λάθος και στο αριθμό του τηλεφώνου ξεχνώντας ένα ψηφίο. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην Κυβέρνηση τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει στην Ελλάδα τσαβικά καθεστώτα αλλά μέχρι και στη Βενεζουέλα ο τσαβισμός υπέστη μεγάλη ήττα και έχουμε μείνει μόνο εμείς εδώ στην Ελλάδα ένα προπύργιο ενός αριστερού αναχρονισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά στην Κυβέρνηση και για τη διαχειριστική ανικανότητα που έχει επιδείξει στο μέτωπο του προσφυγικού. «Οι οικονομικοί μετανάστες που γνωρίζαμε ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα επιστρέφουν στην Αθήνα και στοιβάζονται χωρίς καμία συνθήκη υγιεινής στο Φάληρο για να πάνε που μετά» αναρωτήθηκε και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, ο κ. Μητοστάκης ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν την τύχη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια τους γιατί, όπως είπε,  «δεν ψηφίζετε μόνο για Πρόεδρο αλλά για τον επόμενο πρωθυπουργό» στοιχειοθετώντας το προφίλ του νέου αρχηγού που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία. «Χρειάζεστε κάποιον που θα είναι και πολιτικός και τεχνοκράτης, που θα μπορεί να δώσει μάχες στη Βουλή, που θα εκπροσωπεί τη χώρα στις Συνόδους Κορυφής έχοντας μπροστά του την ελληνική σημαία και που θα έχει αντιληφθεί ότι οι εποχές που δανειζόμασταν και μοιράζαμε χρήμα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή