Θεοδωράκης: Η περιφέρεια χρειάζεται κίνητρα για να ζωντανέψει

Θεοδωράκης: Η περιφέρεια χρειάζεται κίνητρα για να ζωντανέψει

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στην περιφέρεια, στις περιοχές που έχουν υποφέρει περισσότερο μετά από πέντε χρόνια κρίσης, ώστε να ξαναζωντανέψουν, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, που πραγματοποιείται στις Φέρες του Έβρου.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση προεκλογικά των προσδοκιών των πολιτών και χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη δυσαρέσκεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού Έβρου η οποία εκφράστηκε χθες στο συνέδριο προς τους παριστάμενους εκπροσώπους της κυβέρνησης, για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων, για τις κατεστραμμένες από τις πλημμύρες καλλιέργειες και τη θανάτωση των βοοειδών λόγω της ζωονόσου της οζώδους δερματίτιδας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πώς θα αντιμετώπιζε το Ποτάμι το θέμα των πλημμυρών και των ζωονόσων και πώς διαφοροποιείται ο προγραμματικός σχεδιασμός του για την περιοχή του Έβρου από αυτόν της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά του Ποταμιού σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμείς δεν λέμε ψέματα. Δε θα λέγαμε ψέματα. Δε θα λέγαμε στους ανθρώπους ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους μέσα σε κάποιες βδομάδες και να έχουν περάσει τέσσερις μήνες και να μην έχει ικανοποιηθεί καμία προσδοκία. Αν Το Ποτάμι ήταν στα πράγματα δεν θα είχαν κλείσει οι τράπεζες. Η συμφωνία θα είχε έρθει από τον Απρίλιο. Η συμφωνία που μας πρότεινε ο Γιούνκερ ήταν πολύ καλύτερη από το μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Χάσαμε δέκα μήνες. Αυτοί οι δέκα μήνες αν τα βάλεις σε χρήμα, θα δεις ότι βγαίνουν τα χρήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή