Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης κατά του λαού προέβλεψε κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι κρίσιμοι σταθμοί το αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι το θέμα των καταναλωτικών δανείων και το ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Φέρνει με κατεπείγουσες διαδικασίες αντιλαϊκά νομοσχέδια σε πλήρη συνεργασία με το κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Προβάλλουν ξανά την ανάγκη της νέας δόσης για να γονατίσουν εργαζόμενους, αγρότες και συνταξιούχους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημ. Κουτσούμπας. Με αφορμή ειδικότερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων, σημείωσε με έμφαση απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Μιλάγατε για επενδυτές-κοράκια. Μετά είπατε ότι δεν θα κάνετε ούτε βήμα πίσω για τα “κόκκινα” δάνεια. Σήμερα παραδίδετε επιχειρηματικά, για να προχωρήσετε τον Φεβρουάριο με τα στεγαστικά και καταναλωτικά. Εδώ θα είμαστε. Εχετε ήδη συμφωνήσει και σε λίγο δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε».

«Σικέ αντιπαραθέσεις»

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «αντιμάχονται με πλαστικά σπαθιά για το ποιος έχει καλύτερο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων», κάνοντας λόγο για «σικέ αντιπαραθέσεις» οι οποίες «στόχο έχουν να υπηρετήσουν μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να αντιμετωπίσουν τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή