«Κατηγορώ» προς ΣΥΡΙΖΑ από τον Στ. Θεοδωράκη

«Κατηγορώ» προς ΣΥΡΙΖΑ από τον Στ. Θεοδωράκη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη πολύ περισσότερα από μερεμέτια, συναλλαγές και παλαιοκομματικές διευθετήσεις. Χρειάζεται σχέδιο και τολμηρές αποφάσεις. Δηλαδή αυτό που δεν έχετε και δεν μπορείτε να διαμορφώσετε».

Με τη φράση αυτή, που απευθυνόταν προσωπικά στον κ. Αλ. Τσίπρα, έκλεισε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης την παρέμβασή του στη Βουλή, έχοντας προηγουμένως ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, για να εξηγήσει στους πολίτες το «όχι σε όλα» που είπε για μία ακόμη φορά το Ποτάμι στα μνημονιακά προαπαιτούμενα. «Βαπτίζετε “χρυσό” τις λύσεις και τις προτάσεις που είχαν επιλέξει οι προηγούμενοι. Στα “κόκκινα” δάνεια. Στο κομματικό κράτος. Στα δημόσια έργα. Βρεγμένες από τα δάκρυα του κ. Σπίρτζη είναι οι συμβάσεις που υπογράφετε», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι, επειδή δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, «απλά παίζει καθυστέρηση» και, τελικά, υπογράφει ό,τι της δίνουν οι δανειστές, χωρίς καν να διορθώνει επ’ ωφελεία της χώρας τα κείμενα.

«Χαρίζετε μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους σας και στους διευθυντές των πολιτικών γραφείων των υπουργών σας, χωρίς το “σύστημά” σας να έχει ψήγμα αξιολόγησης και αξιοκρατίας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Και υπολογίζοντας ότι το ποσό που θα επιβαρύνει το Δημόσιο από παροχές σε ημέτερους του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερβεί το ένα δισ. ευρώ στην τετραετία, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει «καθαρά ότι υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά για τους ανέργους και περιθώρια ελάφρυνσης των φόρων στους ιδιώτες».

«Προφανώς θα βρεθούν και πάλι οι 153 να ψηφίσουν έναν πρόχειρο νόμο που κατά 35% είναι υποχρεώσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί σαν χώρα και το άλλο 65% είναι ρουσφέτια και μπαλώματα σε υπαρκτά προβλήματα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης και αποκαλώντας ειρωνικά τον κ. Τσίπρα «εθνάρχη της Αριστεράς» τον κάλεσε να καταλάβει ότι το πείραμά του απέτυχε και ότι «με συνθήματα δεν θα αλλάξει η χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή