Αναβάθμιση του Μ. Σχοινά στην Κομισιόν

Αναβάθμιση του Μ. Σχοινά στην Κομισιόν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπληρωτής γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλαβε από χθες ο Μαργαρίτης Σχοινάς. O μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναβαθμίστηκε, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική παρουσία στην ανώτατη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Κολέγιο των Επιτρόπων αποφάσισε την Τρίτη την προαγωγή του κ. Σχοινά σε αυτή την υψηλόβαθμη θέση καθώς θεωρήθηκε ότι η υπηρεσία των εκπροσώπων Τύπου κάτω από την ηγεσία του τον τελευταίο χρόνο έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες και χειρίστηκε πολύ ευαίσθητα θέματα όπως η ελληνική κρίση και το προσφυγικό.

Στη γενική διεύθυνση επικοινωνίας, στην οποία θα ηγηθεί ο κ. Σχοινάς, μέχρι την προηγούμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεφαλής ήταν ο επίτροπος αρμόδιος για τα Μέσα Ενημέρωσης και Θέματα Πληροφοριών. Ομως κάτω από την ηγεσία του κ. Γιούνκερ, το χαρτοφυλάκιο αυτό καταργήθηκε και η διεύθυνση αυτή πέρασε υπό τον έλεγχο του ιδίου. Ετσι από χθες ο κ. Σχοινάς απέκτησε διευρυμένες ευθύνες καθώς, εκτός από την ευθύνη που έχει για την πολιτική ενημέρωση που γίνεται για το Κολέγιο και τον πρόεδρο σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, ως ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου απέκτησε και το κομμάτι της γενικής δ/νσης που είναι υπεύθυνο για την «εταιρική επικοινωνία» της Επιτροπής και αφορά καμπάνιες, κοινωνικές δράσεις κ.λπ.

Συγκεκριμένα, στην υπηρεσία αυτή υπάγεται ό,τι έχει σχέση με το οπτικοακουστικό υλικό της Επιτροπής, το Ευρωβαρόμετρο, αλλά και μια σειρά από ενημερωτικές καμπάνιες που θα ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά σε όλα τα κράτη-μέλη όσον αφορά τις δράσεις της Επιτροπής όπως π.χ. το επενδυτικό σχέδιο που προωθεί η Επιτροπή υπό τον Ζ.-Κ. Γιούνκερ.

Με την αναβάθμιση του κ. Σχοινά, η ελληνική παρουσία στην ανώτατη διοίκηση της Επιτροπής πληθαίνει, καθώς σε επίσης κορυφαίες θέσεις βρίσκονται η Βιβή Μίχου, αναπληρώτρια γενική γραμματέας, η Ειρήνη Σούκα, γενική διευθύντρια προσωπικού και διοίκησης, και ο Γεράσιμος Θωμάς, γενικός διευθυντής στα θέματα ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή