Tέλος στα σενάρια για ανοικτή γραμμή Καραμανλή – Τσίπρα

Tέλος στα σενάρια για ανοικτή γραμμή Καραμανλή – Τσίπρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στα σενάρια περί «ανοικτής γραμμής επικοινωνίας» αλλά και «πολιτικού φλερτ» με το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να βάλει, χθες, το επιτελείο του κ. Κώστα Καραμανλή, έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα, όπου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η «σκιά» του πρώην πρωθυπουργού πέφτει βαριά στις πολιτικές εξελίξεις και την κούρσα διαδοχής της Ν.Δ.

Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να κλείσει τη σεναριολογία που φούντωνε και έτσι συνεργάτες του διεμήνυαν χθες το μεσημέρι ότι υπήρξε μόλις μία επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από τη μετάβαση του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο της Ευρωζώνης, όπου κρίθηκε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Καραμανλή, πιθανότατα μέσω του διαύλου του Προεδρικού Μεγάρου, και σε αυτή ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε προς τον κ. Τσίπρα την ανάγκη να λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να διασωθεί η χώρα και να μην τεθεί στο περιθώριο της Ευρώπης.

Πληροφορίες που διακινήθηκαν, χθες, ήθελαν την παρέμβαση του κ. Καραμανλή να λειτουργεί ως αντίβαρο στις πιέσεις που δεχόταν, εκείνη την περίοδο ο πρωθυπουργός, από τους Παν. Λαφαζάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου για πλήρη ρήξη με τους εταίρους της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, με τη χθεσινή διευκρίνιση το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού επιδιώκει να οριοθετήσει το εύρος της επικοινωνίας μεταξύ των κ. Καραμανλή και Τσίπρα και, ταυτόχρονα, να διαλύσει τα σενάρια που τροφοδοτούνταν είτε από συνεργάτες των τριών υποψηφίων για την ηγεσία είτε από ΜΜΕ περί υπογείων διαβουλεύσεων Παναγή Κυριακού-Μαξίμου και με κυβερνητικό ορίζοντα. Οπως, άλλωστε, έχει αποκαλύψει η «Κ», ο κ. Καραμανλής δεν αποφεύγει, σε συνομιλητές του, την έντονη κριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του κ. Τσίπρα, ενώ αποκλείει οποιαδήποτε σύμπραξη της Κεντροδεξιάς στην υλοποίηση μέτρων, όπως π.χ. το ασφαλιστικό. Η στάση αυτή, προφανώς, δεν αφορά τα εθνικά και κρίσιμα θέματα, όπως αυτό που κινητοποίησε τον κ. Καραμανλή για την επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι θέσεις που διατύπωσε, προχθές, ο κ. Θεόδ. Ρουσόπουλος περί του κινδύνου διάσπασης της Ν.Δ. αλλά και των «ηγετικών χαρακτηριστικών» του κ. Τσίπρα αποτελούν προσωπικές του απόψεις, κάτι πάντως που διευκρίνιζε ήδη από την Πέμπτη και ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή