Μεϊμαράκης: «Καμία περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα»

Μεϊμαράκης: «Καμία περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις πληροφορίες περί συνομιλιών Τσίπρα-Καραμανλή και στα σενάρια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM.«Αν η χώρα πήγαινε στα βράχια και ο κ. Τσίπρας ήθελε να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα. Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να βγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Στο ερώτημα για το τι θα πράξει στο β' γύρο, εάν δεν είναι ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως "θα πάρω θέση και θέλω να τονίσω ότι με βάση το καταστατικό οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος, εάν κάποιος δεν υπερβεί το 50%. Και μεγάλη να είναι η διαφορά, και πρώτος να είμαι, θα επιδιώξω τον δεύτερο γύρο και αν ο δεύτερος έχει αποχωρήσει. Και να μη θέλουν, πρέπει να γίνει, γιατί το λέει το καταστατικό".

Νωρίτερα και δυο ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε ανοικτή επιστολή προς τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στις 20 Δεκεμβρίου εκλέγεται η νέα ηγεσία του κόμματος και τους καλεί να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

«Σας καλώ να προσέλθετε με προθυμία, συνευθύνη και αποφασιστικότητα σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, όλοι όσοι πιστεύετε στις αρχές και τις αξίες που εδραίωσε στο πολιτικό μας σύστημα ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής», λέει χαρακτηριστικά.Αναφέρει επίσης ότι διεκδικεί τη στήριξη και εμπιστοσύνη τους «σε αυτή την καθοριστική πολιτικά και κρίσιμη εθνικά συγκυρία», για να έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει και να ενώσει τη ΝΔ. «Ενισχύοντας την κοινοβουλευτική της μαχητικότητα στην επόμενη εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, εκσυγχρονίζοντας το οργανωτικό της μοντέλο σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, με ανανέωση προσώπων, ιδεών και νοοτροπίας, δίδοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, διαμορφώνοντας μια πειστική, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση,

εκφράζοντας ένα δυναμικό αλλά και υπεύθυνο, μεταρρυθμιστικό αλλά και λαϊκό, πατριωτικό πολιτικό λόγο, που θα συμπυκνώνει τις ιδεολογικές αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Που θα προσδιορίζει με σαφή τρόπο το μεσαίο δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας και της αποτελεσματικότητας, μακριά από άκρα και ακρότητες», σημειώνει.

Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι επιδίωξη και φιλοδοξία του είναι η μετεξέλιξη της ΝΔ σε σύγχρονο, συλλογικό κόμμα, να αποκαταστήσει τις κοινωνικές συμμαχίες της παράταξης και να την ξανακάνει μεγάλη.

«Να αποκαταστήσω την κοινωνική δικαιοσύνη που τραυματίστηκε από ανάλγητες πολιτικές».

«Γνωρίζετε ποιός είμαι, ξέρετε τη διαδρομή μου…», επισημαίνει, κάνοντας αναφορά στη διαδρομή του στη ΝΔ από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ μέχρι σήμερα.

«Στις 20 Δεκεμβρίου ζητώ τη στήριξή σας, ώστε αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση των προηγούμενων χρόνων, να ανταποδώσω στην παράταξη αυτά που της οφείλω. Με αρχές και αξίες που υπηρετήσαμε και θα υπηρετούμε όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να ξαναγίνει ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και σύντομα η κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες σ' ένα καλύτερο αύριο», προσθέτει και δίνει τις ευχές του για τις γιορτές των Χριστουγέννων σε όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή