Μαζική προσέλευση στις «γαλάζιες» κάλπες

Μαζική προσέλευση στις «γαλάζιες» κάλπες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανώτερη των προσδοκιών ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ., μιας και υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 400.000.

Την μεγάλη προσέλευση είχε επιβεβαιώσει από αργά το απόγευμα της Κυριακής ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, κ. Γ. Τραγάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα την παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά μια ώρα (δηλαδή μέχρι τις 20:00). Διευκρίνισε ακόμη ότι όπου υπήρχαν ακόμα πολίτες παρόντες που επιθυμούσαν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα συνέχιζε τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος.

«Υπάρχουν εκλογικά τμήματα, αυτή τη στιγμή, που απέξω είναι 300 με 400 άνθρωποι και επιθυμούν να ψηφίσουν. Γι’ αυτό, με απόφαση της ΚΕΦΕ, παρατάθηκε η διαδικασία και η λήξη της ψηφοφορίας μέχρι τις 20.00. Σε περιπτώσεις δε που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν, οι αρμόδιες Τοπικές Επιτροπές έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την ψηφοφορία μέχρι τέλους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους γιατί, όπως τόνισε, συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

«Η δική τους κινητικότητα πιστεύω ήταν εκείνη η οποία έφερε όλον αυτό τον κόσμο στις κάλπες. Γιατί κάναμε εκλογές, χωρίς καμιά διαφήμιση, χωρίς καμιά ανάρτηση και αυτό είναι μια μεγάλη μας επιτυχία», επισήμανε.

Προσωρινή διακοπή λόγω τεχνικών προβλημάτων

Λίγο μετά τις 7 διεκόπη προσωρινά η διαδικασία, λόγω τεχνικού προβλήματος στην εταιρεία που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση των εκλογών.

Το σύστημα επανήλθε λίγο πριν τις 8 και η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Όπως έγινε γνωστό η εμπλοκή δημιουργήθηκε εξαιτίας της παράτασης που δόθηκε καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεκπαιρέωση της διαδικασίας είχε προγραμματίσει το κλείσιμο της κάλπης στις 7 μ.μ..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή