Καθυστέρηση στα τελικά αποτελέσματα και γκρίνια

Καθυστέρηση στα τελικά αποτελέσματα και γκρίνια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόβλεψη του καταστατικού περί ταυτοποίησης των ηλεκτρονικών αποτελεσμάτων που συλλέχθηκαν από το δίκτυο της Vodafone μέσω… fax, έφερε τη Νέα Δημοκρατία αντιμέτωπη με ένα «μίνι φιάσκο». Ενα 24ωρο και πλέον μετά το κλείσιμο της κάλπης, το κόμμα αδυνατούσε να εκδώσει οριστικά αποτελέσματα!

Μέχρι τις 20.00 χθες, όταν ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γ. Τραγάκης, ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά σε 1.062 εκλογικά από 1.251 τμήματα, δηλαδή το 85% του συνόλου, στο παρασκήνιο εξελισσόταν ένας πόλεμος διαρροών από τα επιτελεία των υποψηφίων. Δεδομένου, δε, ότι τα 189 τμήματα που εκκρεμούσαν προέρχονταν από την Αττική, ήταν δηλαδή πολυπληθή και ειδικού ενδιαφέροντος τόσο για τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας όσο και για το τελικό πλασάρισμα των άλλων δύο, η καχυποψία εντεινόταν.

Από το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη εκτιμάτο ότι ο υποψήφιός τους θα προσέγγιζε το 40% και θα διατηρούσε διψήφια διαφορά από τον κ. Μητσοτάκη. Στον αντίποδα, υπογραμμιζόταν ότι -λόγω των υψηλών επιδόσεων του κ. Μητσοτάκη στη Β΄ Αθηνών- η ψαλίδα θα έκλεινε σε μονοψήφια ποσοστά, ενώ και οι δύο υποψήφιοι «θα είχαν το 3 μπροστά από τα ποσοστά τους». Εν μέσω αυτής της διελκυστίνδας, οι εντάσεις μεταξύ υποψηφίων και ΚΕΦΕ για τον τρόπο και τον ρυθμό ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεν έλειψαν, όπως και η δυσφορία φίλων του κόμματος και απλών πολιτών για την καθυστέρηση.

Πέραν της επιλογής της Ν.Δ. να ακυρώσει το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας μέσω των fax, πρόβλημα ήταν και η διαφορετική συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Αττικής. Ενδεικτικά, σε βόρεια και νότια προάστια επέλεγαν πλειοψηφικά τον κ. Μητσοτάκη, σε Αθήνα και δυτικά προάστια τον κ. Μεϊμαράκη. Αντιστοίχως, λόγω της βαρύτητας της Β΄ Αθηνών αυξημένα θα είναι τα τελικά ποσοστά του κ. Γεωργιάδη, ενώ ενδεχομένως και κάτω από το όριο του 20% θα κινηθεί ο κ. Τζιτζικώστας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή