Στον εισαγγελέα το «πόθεν έσχες» Γκ. Χαρδούβελη

Στον εισαγγελέα το «πόθεν έσχες» Γκ. Χαρδούβελη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποίηση της απόφασης να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα η υπόθεση του πρώην υπουργού Γκ. Χαρδούβελη, για μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης όταν ήταν διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, ενώ είχε τέτοια εκ του νόμου υποχρέωση, είναι μεταξύ εκείνων στα οποία η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου δηλώσεων «πόθεν έσχες» κατέληξε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της. Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί στην προ ημερών συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής. Πλην όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης, όταν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της απόφασης, φαίνεται να εξέφρασε την έκπληξή του, με το επιχείρημα ότι όλα εμπεριέχονται στις δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει όταν υπουργοποιήθηκε σε μετέπειτα χρόνο. Καθώς τα μέλη της επιτροπής πληροφορήθηκαν σχετικά, συζήτησαν το θέμα εκ νέου χθες, αλλά η πρώτη απόφαση δεν άλλαξε.

Στην ίδια συνεδρίαση, όμως, επιχειρήθηκε να δρομολογηθούν και άλλα, παλαιότερα ή και νέα ζητήματα, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Κατ’ αρχήν ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάρτηση των δηλώσεων νυν και πρώην κοινοβουλευτικών στην ιστοσελίδα της Βουλής. Επί του παρόντος δεν έχει καταστεί δυνατόν να ανακοινωθεί έστω κατά προσέγγιση ο χρόνος της σχετικής ανάρτησης. Πέραν τούτων αποφασίστηκε να σταλεί για τελευταία φορά πρόσκληση σε εν ενεργεία βουλευτή, ο οποίος έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά κενά στη δική του υπόθεση και που έως τώρα έχει αγνοήσει συνεχείς σχετικές προσκλήσεις της επιτροπής. Και αυτή η περίπτωση στην επόμενη συνεδρίαση θα κριθεί αν θα πρέπει να σταλεί στον εισαγγελέα.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές οι δηλώσεις τριών προσώπων –δύο εκ των οποίων νυν βουλευτές–, καθώς έφθασαν στην επιτροπή καταγγελίες για τις περιπτώσεις τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν θέματα παράνομου πλουτισμού. Ωστόσο, όπως παγίως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, τα ονόματα των υπό ειδικό έλεγχο προσώπων δεν δημοσιοποιήθηκαν. Σημειώνεται, τέλος, ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες», δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη για τις περιπτώσεις των Σταθάκη – Φλαμπουράρη. Υπενθυμίζεται ότι για αμφότερες τις περιπτώσεις έχει ζητηθεί «κατά προτεραιότητα» ο έλεγχος των σχετικών δηλώσεών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή