ΠΑΣΟΚ: Εξεταστική να διερευνήσει την κρίση

ΠΑΣΟΚ: Εξεταστική να διερευνήσει την κρίση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει την πορεία της οικονομίας από το 2001 έως και το 2009, καθώς και τα αίτια τα οποία οδήγησαν στην κρίση και την κατάρρευση της οικονομίας στην περίοδο 2007-2015 κατέθεσε χθες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ζητείται, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί: Πρώτον, αν κατά τη διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στο μνημόνιο «υπήρχαν στη διάθεση της χώρας άλλες αξιόπιστες εναλλακτικές διαδικασίες και μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων». Δεύτερον, η αποτελεσματικότητα των μέτρων που περιείχε το πρώτο μνημόνιο. Τρίτον, πώς φθάσαμε στην υπογραφή του δεύτερου μνημονίου. Τέταρτον, τα αποτελέσματα του PSI. Πέμπτον, η αναγκαστική τραπεζική αργία και τα capital controls που επιβλήθηκαν έπειτα από την προκήρυξη δημοψηφίσματος από την παρούσα κυβέρνηση. Εκτον, η διαδικασία, το περιεχόμενο αλλά και τα αποτελέσματα του τρίτου μνημονίου. Εβδομον, η πρόσφατη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Και συγκεκριμένα, να εκτιμηθεί η πραγματική εισφορά των ξένων επενδυτών και των κερδοσκοπικών funds στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των ελληνικών τραπεζών, καθώς και «να επιχειρηθεί η εξήγηση των αιτίων για τα οποία αποκλείσθηκαν οι Ελληνες μέτοχοι, φυσικά πρόσωπα και φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι είναι κρίσιμο να στηριχθεί η πρωτοβουλία τους και από τους συναδέλφους τους άλλων κομμάτων, προκειμένου να αναδειχθεί η αλήθεια, διότι «δεν επιτρέπεται να αιωρούνται ζητήματα, τα οποία ταλαιπωρούν τη χώρα και αυξάνουν την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα».

Χθες, στη Χαρ. Τρικούπη, έπειτα από εκκρεμότητα αρκετών μηνών, ανακοινώθηκε από τη Φώφη Γεννηματά η συγκρότηση τομέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού. Γραμματέας του τομέα αναλαμβάνει ο Θ. Μωραΐτης, ο οποίος και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της επικοινωνιακής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ. Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει η Νάντια Γιαννακοπούλου στο πλευρό του Π. Χρηστίδη, ο οποίος διατηρεί τη θέση που έχει από το καλοκαίρι. Αναπληρωτές γραμματείς του τομέα αναλαμβάνουν οι Δ. Κατσικάρης, Ευθ. Καρδαράς και Π. Παπαχατζής, ενώ ο Ν. Βοσδογάνης διατηρεί τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου, όπως και η Πέγκυ Ζαγορίτη την ευθύνη των social media του κόμματος. Την ομάδα συμπληρώνουν οι Β. Δεληγκάρης (τεκμηρίωση), Αγγ. Δημητρόπουλος (εθελοντές Διαδικτύου) και Γ. Κίσσας (διαδικτυακή προβολή και υποστήριξη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή