Κριτική στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της αντιπολίτευσης

Κριτική στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της αντιπολίτευσης

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του έτους που ξεκινάει σήμερα, ανέδειξαν μέσω των πρωτοχρονιάτικων μηνυμάτων τους οι επικεφαλής των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Από τις δηλώσεις τους δεν έλειπε, όπως ήταν αναμενόμενο, η κριτική προς την κυβέρνηση. «Το 2016 είναι μια χρονιά που χρειάζεται να έχουμε δύναμη για μια νέα αρχή. Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα, δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τα τεχνάσματα. Κανείς δεν ξεγελιέται πια» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία περιέγραψε το 2015 ως έτος οπισθοδρόμησης της χώρας και απομάκρυνσης από τους Ευρωπαίους εταίρους. Από τη Χαρ. Τρικούπη δεν παρέλειψαν, χθες, να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στη Βουλή, αργά τη νύχτα της 30ής Δεκεμβρίου. Από το ΠΑΣΟΚ μιλούν για «ρουσφέτια, άσχετα θέματα και διατάξεις που η αδιαφορία και η ανικανότητα των υπουργών δεν αντιμετώπισε στην ώρα τους». Η πρακτική των ΠΝΠ, λένε από τη Χαρ. Τρικούπη, φανερώνει «αυταρχισμό, αλαζονεία και περιφρόνηση των θεσμών και του κοινοβουλίου». Αναφέρονται, επίσης, στη διάταξη διά της οποίας παρατείνεται η ισχύς της απόφασης που απαγορεύει τις προσλήψεις στο Δημόσιο και για το 2016. «Το “δούλεμα” των πολιτών συνεχίζεται κανονικά. Τα περί 45.000 προσλήψεων το 2016 αποδείχτηκαν και αυτά… λόγια Τσίπρα, αφού ο αριθμός θα καθορισθεί κατ’ εξαίρεση μετά από έγκριση της τρόικας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τις ευχές του προς τον ελληνικό λαό «που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης» εξέφρασε χθες και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας. Ως προϋπόθεση για καλύτερες ημέρες, ο κ. Κουτσούμπας έθεσε την «ενδυνάμωση του ΚΚΕ» και επισήμανε πως το κόμμα του θα δώσει όλες τις δυνάμεις του «για την ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Για την ανάπτυξη, προώθηση της λαϊκής, αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, δηλαδή μιας συμμαχίας όλου του λαού, ανεξάρτητα πού ο καθένας πιστεύει αυτή τη στιγμή, αλλά που όμως ταξικά ανήκει, στον λαό, στα λαϊκά στρώματα -είναι δηλαδή εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, νέος, γυναίκα των λαϊκών οικογενειών- μια συμμαχία που θα έχει σχέδιο και κατεύθυνση».

Την ευχή το 2016 να είναι καλύτερο για όλους «και κυρίως γι’ αυτούς που είδαν για άλλη μια χρονιά τις ζωές τους να τσαλαπατιούνται από τους λαϊκιστές της εξουσίας», εξέφρασε από τη δική του πλευρά, ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης. «Ελπίζω οι μικρές άσβηστες χαρές που τροφοδοτούν πάντα τους Ελληνες να μας κρατήσουν όρθιους και να ξανακερδίσουμε το 2016 τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Δικαιοσύνη – Εργασία – Παιδεία είναι οι μεγάλοι μας στόχοι. Θα τα καταφέρουμε! Αρκεί να μη χάσουμε το κουράγιο μας» κατέληξε στην ευχή που ανήρτησε στους διάφορους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή